Cine blochează în Parlament o lege esențială pentru milioane de români. Daniel Zamfir: Oamenii trebuie să știe!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Daniel Zamfir / Foto Agerpres
Daniel Zamfir / Foto Agerpres
Senatorul Daniel Zamfir arată cine blochează în Parlament o lege esențială  pentru milioane de români.

Țin să aduc la cunoștința românilor faptul că Legea împotriva executării silite abuzive a fost blocată de PNL în Parlament. Totul pentru bănci, nimic pentru oameni! Mai exact, președintele Comisiei de industrii și servicii din Camera Deputaților, Sorin Bumb de la PNL, refuză să convoace ședința Comisiei pentru a discuta Legea! Îmi imaginam că așa vor face prăduitorii! Este foarte importantă această Lege și românii trebuie să știe ce se întâmplă în Parlament, cine o blochează! a spus Daniel Zamfir, președintele Comisiei Economice din Senat.

Ce prevede legea

Potrivit senatorului Daniel Zamfir, acest proiect de lege prevede faptul că băncii îi va fi foarte dificil să te dea afară din casă deoarece anterior  executării silite este necesară găsirea unei modalități de adaptare a contractului de credit. Legea este importantă pentru debitori pentru că pot să conteste eventuale clauze abuzive ale băncilor, instituțiilor financiare nebancare sau ale firmelor de recuperare, mai arată senatorul.

Amintim că proiectul de lege a fost adoptat de Senat și se află în dezbatere la Camera Deputaților. Însă pentru a intra la votul final este nevoie de raportul comisiilor de specialitate.

Daniel Zamfir a fost un puternic susţinător al pachetului legislativ aşa numit "anti-cămătărie". Legea împotriva executării silite abuzive face parte din cadrul celor 4 Legi de protecție a consumatorilor împotriva abuzurilor:

Legea de protecție a consumatorilor împotriva dobânzilor excesive


Legea de protecție a consumatorilor împotriva riscului valutar


Legea de protecție a consumatorilor împotriva cesiunilor speculative de creanțe


Legea de protecție a consumatorilor împotriva executărilor silite abuzive și intempestive

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel