Cine este Dan Petre, ambasador al României în Argentina
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Dan Petre a fost numit ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Argentina, cu reședința la Buenos Aires.

Dan A. PETRE a fost Consilier de stat, şeful cabinetului diplomatic al Preşedintelui României Emil Constantinescu (1996-2000) şi director de programe în board-ul Institutului Liberal “I.C. Brătianu”, conform Ministerului Afacerilor Externe. 

Dan Petre este fiul lui Zoe Petre, fosta consilieră a lui Emil Constantinescu, făcându-se remarcat ca apropiat al lui Dan Voiculescu și Călin Popescu Tăriceanu, scrie Europa Liberă.

În 2012, Dan Petre a fost numit secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, potrivit unei decizii a premierului Victor Ponta.

A fost cercetător senior la Institutul Diplomatic Român, unde a susţinut numeroase prelegeri.

Autor a numeroase articole ştiinţifice şi publicistice, Dan A. PETRE a fost decorat de Preşedintele României pentru serviciile aduse cu Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Mare Ofiţer şi deţine alte ordine acordate de mai multe ţări.

Absolvent al Facultăţii de Istorie-Filosofie al Universităţii Bucureşti, diplomat al Ecole de Hautes Etudes en Sciences Sociales de la Paris, visiting reserch fellow al Şcolii de Studii Europene a Universităţii Sussex, UK şi al Université Libre de Bruxelles, Dan PETRE a predat la Universitatea din Bucureşti – Facultatea de Ştiinţe Politice şi la secţia de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene a Facultăţii de Litere - şi a fost lector invitat la Universitatea Naţională de Apărare – Colegiul de Operaţii Multinaţionale şi Colegiul Naţional de Apărare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel