Cine este Florin Cîțu, premierul desemnat de Iohannis să formeze noul Guvern. Momentul despre care nu se vorbește acum
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: RMC
WhatsApp
Florin Cîțu, desemnat pentru funcția de premier, este actualul ministru al Finanțelor Publice și senator liberal. 

Florin Cîțu a mai fost propus și desemnat o dată prim-ministru, după ce Guvernul Orban a fost demis în urma unei moțiuni de cenzură, dar, cu câteva minute înainte de ședința în care Parlamentul trebuia să îi dea votul de învestitură, a anunțat că-și depune mandatul de premier desemnat.

Florin Cîțu este născut pe 1 aprilie 1972 și este senator PNL din 2016. El a absolvit, în 1996, Grinnell College din SUA, specializarea economie/matematică.

Premierul desemnat a fost economist șef al ING. Anterior revenirii în România, Cîţu a mai lucrat ca economist la Banca Europeană de Investiţii (2003 – 2005) şi la Banca Centrală a Noii Zeelande (2001 – 2003).

În perioada 1997 - 2001, a fost lector la Iowa State University, în SUA. Ca limbi străine cunoscute, din CV reiese că vorbește engleză, franceză și italiană.

Klaus Iohannis, declarații

Președintele Klaus Iohannis a sus că lucrurile s-au „cristalizat” și o coaliție formată din PNL, USR PLUS și UDMR a fost formalizată și a dovedit deja majoritatea în Parlamentul României.

„Cu ocazia consultărilor, liderii formațiunilor care formează coaliția de centru dreapta s-au prezentat împreună și au propus un candidat pentru poziția de prim-ministru. Așadar, luând în considerare toate acestea, am decis să îl desemnez pe domnul Florin Cîțu pentru poziția de prim-ministru”, a spus Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel