Cine este omul de afaceri care a preluat 48% din RAPID
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Clubul FC Rapid are un nou acţionar. Acesta a preluat 48 la sută din pachetul de acţiuni. 

"Modificare în structura acţionariatului. Iniţiate în luna septembrie a anului trecut, negocierile purtate cu domnul Liviu Goncea au fost finalizate cu succes luna aceasta. Astfel, odată cu finalizarea discuţiilor, a fost parafată tranzacţia de preluare a unei părţi semnificative din acţiunile clubului. Om de afaceri cu prezenţă semnificativă în domeniul auto, domnul Liviu Goncea a fost şi până la semnarea tranzacţiei de preluare a pachetului de acţiuni un apropiat al clubului, în calitate de sponsor. În noua sa calitate, aceea de acţionar, domnul Goncea va ramâne aceeaşi prezenţă discretă, interesele domniei sale urmând a fi reprezentate în Consiliul de Administraţie de domnul Andrei Nicolescu - vicepreşedinte al CA", se arată într-un comunicat al clubului, fără a se preciza dacă omul de afaceri a achitat o sumă de bani în schimbul pachetului de acţiuni.

Cine sunt acţionarii de la Rapid

Urmare a acestei tranzacţii, structura acţionariatului FC Rapid 1923 este următoarea: Victor Angelescu prin societatea Casazela Rapid Ltd. - 49% Liviu Goncea - 48% Asociaţia Academia Rapid - 3%.

FC Rapid menţionează că actuala structură a acţionariatului demonstrează maturitatea organizaţională, administrativă şi financiară a clubului, prin implementarea celor două principii avute în vedere încă de la lansarea proiectului, în 2017: - putere de decizie egal distribuită acţionarilor clubului, astfel încât societatea să fie protejată de eventuale decizii discreţionare ale unui actionar majoritar, - plan investiţional pe termen lung, ambii acţionari asumându-şi obligaţii financiare egale în asigurarea bugetului clubului pentru următorii ani.

"Modificarea acţionariatului subliniază determinarea şi consecvenţa clubului în asigurarea unei performanţe financiare - condiţie absolut necesară pentru atingerea obiectivelor de performanţă sportivă", se mai arată în comunicatul FC Rapid.

În vârstă de 60 de ani, Liviu Gheorghiţă Goncea are afaceri în domeniul auto, el fiind om politic şi apropiat al primarului Sectorului 1, Dan Tudorache. După falimentul din 2016, echipa Rapid Bucureşti a evoluat în ediţia 2017-2018 în Liga a IV-a sub denumirea de Academia Rapid. La finalul acelui sezon, după obţinerea promovării în Liga a III-a, societatea SC Fotbal Club Rapid 1923 SA, cea care administrează gruparea giuleşteană, a achiziţionat la licitaţie, în schimbul a 406.800 de euro plus TVA, mărcile, culorile şi trofeele clubului aflat în faliment, SC FC Rapid SA. Primul investitor al clubului a fost Victor Angelescu, acesta anunţând la 24 august 2018 că a preluat 40% din acţiunile societăţii, ulterior pachetul său mărindu-se la 49%, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel