Cine este Silvia Davidoiu, noul ambasador al României în Serbia. Numită de Băsescu, iar acum de Iohannis
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Klaus Iohannis a numit-o pe Silvia Davidoiu în funcția de ambasador al României în în Republica Serbia.

Klaus Iohannis a semnat decretul prin care Silvia Davidoiu a fost numită în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Serbia, cu reședința la Belgrad.

Cine e Silvia Davidoiu

Silvia Davidoiu s-a născut pe 30 martie 1967 la București și este diplomată română.

Silvia Davidoiu a studiat economia. După absolvire, a studiat științe politice timp de doi ani, iar din 1989 până în 1990 a lucrat pentru compania comercială de minerale ICSM din Sinaia. În 1992 a absolvit un master în studii europene la Universitatea din Limerick din Irlanda.

În Ministerul Afacerilor Externe al României a fost atașată și a treia secretară în departamentul pentru America de Nord din 1992 , apoi din 1995 până în 1997 a doua secretară în departamentul pentru Europa de Vest. Prima ei misiune în străinătate a fost din 1997 până în 2001, mai întâi ca prima și apoi ca a doua secretară în ambasada României la Bonn, când se muta la Berlin.

Din 2001 până în 2002 a fost consilier și șef de departament în cadrul Departamentului pentru Europa de Vest al Ministerului Afacerilor Externe din București și din 2002 până în 2004 consilier, trimis și director general în cadrul Direcției Generale Europa și Direcției Generale Europa Extinsă a Ministerului Afacerilor Externe.

În 2004 a fost numită ambasador al României în Irlanda, de către președintele Traian Băsescu. 

Din 12 ianuarie 2009 a fost ambasadorul României în Austria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel