Urmărește emisiunea live
Cine l-a atacat pe Chirica cu iaurt. Chirieac, avertisment: Să vedeți când vor veni oameni hotărâți. Violențe de stradă puternice
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a fost stropit cu iaurt, în timp ce participa la manifestările prilejuite de aniversarea a 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor.
Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a fost stropit cu iaurt, în timp ce participa la manifestările prilejuite de aniversarea a 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor.
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre amplificarea violențelor de stradă după ce primarul din Iași, Mihai Chirica, a fost atacat cu iaurt de Ziua Unirii. 

Mihai Chirica, primarul Iașului, a intervenit în direct la România TV unde a dat noi detalii cu privire la agresorul care a aruncat cu iaurt în el de Ziua Unirii.

”Nu este de la Iași, este un domn venit de la Pitești, a fost identificat de poliție, a făcut și un control psihiatric. În momentul de față, el este internat în izolator la Spitalul de Psihiatrie din municipiul Iași. E un protestatar de profesie, plătit de diverși pentru a ajunge ba într-un loc, ba în altul. Nu știu ce e în mintea lui. Un incident neplăcut, dar care e un semnal foarte grav de alarmă la ceea ce înseamnă respectul românilor pentru momentele importante din istoria acestei țări”, a declarat Mihai Chirica. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a comentat incidentul și a susținut că violențele de stradă s-ar putea amplifica în viitor. 

”Din nefericire, violența de pe internet, din spațiul online, manifestată ani de-a rândul, a coborât în stradă și nu doar la Iași. Acest tip de violență l-am văzut pe 10 august când unii au încercat să intre în Guvern, alții au făcut fărâme niște jandarmi, la rândul lor jandarmii au ripostat cu putere. Dacă ne încântă cu ceva, nu suntem singurii. Există violențe mult mai puternice, ați văzut la Washington, la Parlamentul american, dar violențe soldate cu morți printre protestatari. E ceva care ar trebui să ne îngrijoreze profund pentru că lucrurile vor evolua sau vor involua către o violență de stradă și mai puternică. Acum a fost un om bolnav mintal, dar să vedeți când vor veni oameni hotărâți”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel