Cine NU iese la vot pe 27 septembrie. Alfred Bulai, avertisment pentru PNL şi USR: Va influenţa dramatic rezultatul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sociologul Alfred Bulai avertizează partidele de dreapta, PNL şi USR-PLUS, să nu se bazeze pe faptul că electoratul de stânga ar putea sta acasă în ziua votului, de teama pandemiei. 

"E foarte complicat să spui, chiar dacă faci sondaje în acest moment, pentru că lumea minte, câte persoane vor merge la vot. Din cauza pandemiei, nu vom şti cine va merge şi cine nu. Cei din dreapta, USR, PNL, au impresia că, cu cât va fi pandemia mai gravă, cu atât cei din stânga nu vor merge la vot. Eu nu sunt convins de asta. Criteriul fricii nu acţionează politic, ci pe alte considerente.

Frica acţionează în funcţie de meserie, mai degrabă. Dacă ţi-e frică să te întâlneşti cu oamenii, nu te faci instalator. Dacă ţi-e frică de sânge, nu te faci medic. Totuşi, frica nu e chestie doar de vârstă, ci şi de ocupaţie. Intelectualii sunt mai fricoşi, pentru că nu se întâlnesc cu lumea reală. Asta face să nu ştii exact cine vine. Dacă reţeaua e bună, s-ar putea să îi aducă la vot şi pe ăia în scaun cu rotile. Pe stradă îi văd pe cei la 30 de ani, din mediul corporatist, care poartă mască şi în maşina proprie. Ăla care repară maşini nu poartă aşa mult masca. E greu de dat o predicţie vizavi de prezenţa la vot care, din păcate, va influenţa dramatic rezultatul", a declarat Alfred Bulai în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel