Ciocan, apel către Vela: Primul și ultimul nostru cuvânt! Nu vom da niciun pas înapoi
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România, susține că Federația nu a fost consultată atunci când s-a decis avansarea în grad a unor cadre din MAI.

"La data de 1 decembrie președintele României acordă înaltele demnități unor ofițeri din cadrul structurilor de apărare, de siguranță națională. Federația Polițiștilor a luat notă de avansările care s-au făcut în acest an. Federația Polițiștilor nu a fost consultată cu privire la propunerile privind avansările din acest an. Nu spun nici că trebuia, nici că nu trebuia, nici că e bine, nici că nu e bine. Federația Polițiștilor consideră că avansările în grad sunt cea mai însemnată apreciere pe care o poate obține un ofițer al Armatei sau al Poliției, sau al structurilor de siguranță națională, și că ca atare toate aceste avansări trebuie să respecte un integrum, toate condițiile necesare pentru obținerea unui astfel de grad. 

"O expertiză concretă"

Federația este în continuare cu ministrul Marcel Vela, care este un om bine intenționat, deși nu cunoaște sistemul așa cum îl cunoaștem noi ca polițiști șim din acest punct de vederem vrem ca ministrul Vela să beneficieze de o expertiză concretă a specialiștilor noștri pentru că deciziile care se iau influențează nu doar structurile Ministerului de Interne, dar și întregul sistem de siguranță națională și viața românilor. De aceea, primul și ultimul nostru cuvânt este următorul: nu vom da nici un pas înapoi. Declarațiile noastre nu sunt doar declarații, sunt susținute de fapte. Nu vom da nici un pas înapoi pentru ca ministrul Vela să ia cele mai bune decizii pentru statul român.", a declarat Christian Ciocan pentru DC NEWS.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Președinției României, Klaus Iohannis a semnat 48 decrete prin care cadre ale MApN, SPP, STS și MAI au fost înaintate în grad militar sau profesional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel