Ciocan, răspuns pentru Tătaru privind vaccinarea obligatorie
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Comisarul-șef Christian Ciocan a transmis un mesaj după ce Nelu Tătaru a vorbit în spațiul public despre vaccinarea obligatorie a anumitor categorii de populație.

Fostul ministru al Sănătății și actualul consilier onorific al premierului, Nelu Tătaru, a spus marți că va discuta cu Florin Cîțu despre introducerea vaccinării obligatorii sau testarea săptămânală pentru personalul din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi. Totodată, obligativitatea vaccinării ar putea fi luată în calcul pentru vârstnici, bolnavii oncologici sau cei imunodeprimați.

„Acele persoane din sectoarele esențiale să fie vaccinate, iar cei care au legături cu acele sectoare să fie testați săptămânal. Ne gândim la vaccinare sau testare. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în care fac o evaluare a stării actuale. Deciziile se iau la nivelul Ministerului Sănătății sau CNSU, pe care îl conduce premierul. Trebuie să înțelegem că suntem într-un val patru, care este mai agresiv decât unu sau doi. Ne e greu să îl luăm în serios după un sezon estival.“, a precizat Nelu Tătaru.

CITEȘTE ȘI   -  EXCLUSIV  Vaccinare OBLIGATORIE în școli și-n spitale. Hideg, ARGUMENT, avertisment ferm despre PROTESTE ca-n Franța

Christian Ciocan îi răspunde consilierului lui Florin Cîțu

Într-un interviu exclusiv pentru DC News, Comisarul-șef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România (F.S.D.P.R.), a transmis un mesaj:

„Având în vedere declarațiile referitoare la un punct de vedere al domnului Tătaru, sunt împuternicit să aduc la cunoștința opiniei publice următoarele lucruri:

Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România respinge cu tărie orice acțiune de încălcare a Constituției României. F.S.D.P.R. este formată din lucrători ai Ministerului de Interne și toate structurile sale care au depus jurământul de credință numai față de țară și de poporul român, iar prin legea noastră de organizare și funcționare garantăm respectarea Constituției.

Nici nu vom face vreo referire la ceea ce domnul Tătaru exprimă în spațiul public, ci spunem doar că, în conformitate cu Constituția României, în țara noastră vaccinarea nu e obligatorie și nu poate fi obligatorie, iar cine mai rulează prin orice mijloace astfel de poziționări care încalcă Constituția nu are decât să răspundă“, a precizat Ciocan.

Ciocan: Protejăm drepturile tuturor cetățenilor

„Alături de polițiști, de jandarmi și ceilalți lucrători ai MAI, sunt și alte structuri în această țară care se ocupă chiar de apărarea Constituției. Alături de noi există și alte structuri ale statului de drept care au exact acest scop. Prin urmare, amenințarea cu interzicerea dreptului la muncă, în afara faptului că este o declarație extrem de gravă, este tot un atac asupra Constituției. Munca și protecția socială a muncii sunt printre alte drepturi fundamentale prevăzute tot în Constituție. Nu e vorba doar de vaccinare și non-vaccinare, dar încălcarea Constituției e cea mai gravă formă de încălcare a unei legi a Statului Român.

Lucrătorii MAI nu s-au supus nici domnului Stelian Ion, nici altor domni care au gândit că trebuie să vorbească despre polițiști și jandarmi, ci se supun doar ministrului de Interne. Acesta nu este doar o persoană, ci este o instituție și prin sine însăși garantează respectarea drepturilor fundamentale cetățenilor.

Suntem convinși că premierul va lua măsurile necesare pentru că, așa cum îl cunoaștem și cum a demonstrat-o în ultima perioadă, ori de câte ori vreun ministru din cabinetul domniei sale și-a depășit limitele mandatului, l-a demis.

Federația nu protejează doar polițiștii, jandarmii și ceilalți lucrători, ci întreaga populație a României împotriva oricăror abuzuri, încălcări ale legii și a orice formă de amenințare, indiferent de cine ar fi făcută.“, a spus Christian Ciocan.

Capacitatea de intervenție a MAI, afectată

„Constituția se respectă și nu se discută. Cel care își permite să o încalce, răspunde în mod obligatoriu, pentru că noi nu ne jucăm cu legea fundamentală. În plus, aceste declarații care se referă la personalul MAI reprezintă o ingerință sub cea mai gravă formă în activitatea acestei structuri și afectează sub toate formele capacitatea de intervenție a ministerului.

Noi am cerut întotdeauna ca politicul să nu se mai amestece în activitatea polițiștilor. MAI are un singur șef, ministrul Bode, care e primul care respectă Constituția, iar munca e un drept constituțional.“, a conchis comisarul-șef Christian Ciocan.

CITEȘTE ȘI   -  Vaccinare OBLIGATORIE în școli și spitale, cerută de Tătaru. Rafila: Principal subiect de dezbatere!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel