Ciocolată cu lapte de cămilă: Din deșert la desert
Data publicării:
Autor: Adisa Codruț, Georgiana Ioniță
WhatsApp
Laptele de cămilă este mai puțin gras, are mai multe vitamine și este mai ușor de digerat decât laptele de vacă.

Unele studii arată că poate reduce nivelul glicemiei iar oamenii de știință spun că este cât se poate de aproape de laptele matern uman. Nu este surprinzător, acum a devenit un ingredient popular pentru deserturi.

Martin Van Almsick a deschis prima fabrică de ciocolată cu lapte de cămilă din lume. El a înființat afacerea în 2008 și a început să distribuie produsele sale în Elveția în 2011. Abia în 2013, UE a permis importul laptelui de cămilă, relatează Euronews.

Ca toată ciocolata, ciocolata cu lapte de cămilă începe cu boabele de cacao. După prăjirea acestora, bobul de cacao este îndepărtat din coajă și așezat într-o cuvă - o mașină de amestecat carepăstrează aroma prin încălzire și frecare.

Al Nassma folosește doar lapte de cămilă local, care provine de la ferma de cămile de peste drum din fabrică și spune că afacerea sa este infloritoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel