Ciolacu, APEL către partide: Jocul pe sub masă și aranjamentele PNL au luat sfârșit!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Marcel Ciolacu, lider interimar al PSD și președintele Camerei Deputaților, a făcut un apel către partide, după decizia CCR. 

”Fac un apel către toate forțele politice ca-n cursul săptămânii viitoare să ne reunim la Parlament să putem promova împreună o lege cu privire la prelungirea mandatelor aleșilor locale, cât și pentru stabilirea datei alegerilor. Jocul pe sub masă și aranjamentele PNL au luat sfârșit. Toate forțele politice trebuie să se reunească și să promoveze împreună o lege transparent, în Parlament, constituțională, care să țină cont de toate forțele politice și de toată reprezentarea parlamentară.” a spus Marcel Ciolacu. 

În 21 iunie expiră mandatele aleșilor locali. Liderul PSD a spus că democratic ar fi ca data alegerilor să fie stabilită de Parlament.

CCR a stabilit că prelungirea mandatelor aleșilor locali trebuie să se facă doar prin lege, nu prin OUG. În plus, Parlamentul este cel care trebuie să reglementeze dacă stabilirea datei alegerilor se va realiza prin lege organică sau prin Hotărâre de Guvern, conform CCR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel