Ciolacu, despre ”vaccinarea obligatorie” și Congresul PNL: Culmea tupeului!
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Facebook Marcel Ciolacu
Facebook Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, președintele PSD, a transmis un mesaj înainte de Congresul PNL, ce urmează să aibă loc sâmbătă. 

„Culmea tupeului! Să susțină vaccinarea obligatorie, când ei – guvernanții, în frunte cu președintele Iohannis! - încalcă orice restricții, organizând un Congres cu 5.000 de oameni – un adevărat focar național de COVID-19 în plin val 4 al pandemiei! Le spun clar, să nu se mai chinuie! Prin Parlament, cu voturile PSD, vor obține doar un singur lucru: Guvernul Cîțu va fi trimis acasă!”, a scris, vineri, 24 septembrie, Marcel Ciolacu, președintele PSD, pe contul de Facebook. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că vaccinarea anti-COVID-19 va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale, în condiţiile în care pandemia evoluează şi numărul de infectări creşte, dând ca exemplu personalul medical. Premierul Florin Cîţu spunea, săptămâna trecută, că se discută despre posibilitatea testării periodice sau a vaccinării obligatorii pentru anumite categorii, ca personalul medical, personalul din învăţământ, angajaţi din sectorul public și cei din centrele pentru vârstnici, dar că nu a fost luată încă o decizie. De asemenea, premierul Florin Cîțu preciza că preferă varianta testării, din banii proprii, pentru aceste categorii profesionale, în condițiile în care vaccinul este gratuit.

Amintim că au fost anunțate proteste chiar în ziua Congresului PNL, desfășurat sâmbătă la Romexpo. „Ați cerut, s-a auzit! Sâmbătă la Romexpo, de dimineață așa, să-i primim cum se cuvine! Hai să mergeem!”, a scris, pe Facebook, Angi Șerban. „Cerem demisia premierului Florin Cîţu şi refacerea de urgenţă a coaliţiei de guvernare! PNL nu a fost ales să guverneze singur, ori misiunea acestuia este în mod evident concentrată pe distrugerea coaliţiei şi epurarea miniştrilor şi secretarilor de stat care nu-i servesc interesele personale. (...) Reformele promise nu au fost livrate! Justiţia independentă, transparenţa actului de guvernare şi implicit bunăstarea românilor întârzie să apară! Ce alegeţi? Încotro mergeţi? Vă aşezaţi la masă cu PSD şi peste 3 ani intraţi (iar) în irelevanţă sau refaceţi coaliţia? Nu aţi fost mandataţi să guvernaţi singuri şi nici în formula USL!! Dacă tradaţi încrederea oamenilor acum, vă asumaţi consecinţele!!! Ne vedem în stradă! Sâmbătă, la ROMEXPO!! Vom respecta distanţarea socială şi normele sanitare cu privire la protecţia anti covid - 19!”, au transmis organizatorii pe pagina de Facebook a protestului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel