Ciolacu, înainte de consultările cu Iohannis: ”REVENIM la GUVERNARE, dacă...”/ UPDATE: Decizia luată de PSD în urmă cu puțin timp
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
foto Facebook Marcel Ciolacu
foto Facebook Marcel Ciolacu
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut declarații, luni dimineață, la sediul PSD, înainte de consultările de la Palatul Cotroceni, consultări de natură să ducă la o majoritate parlamentară și la o propunere de premier. 

UPDATE: PSD a luat decizia de a merge la consultări la Cotroceni, cu un vot în unanimitate. Se pare că social-democrații ar susține un guvern tehnocrat, care să poate gestiona criza din sănătate, dar și pe cea economică. 

---- 

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a dat, în dimineața zilei consultărilor, o scurtă declarație. Acesta a fost întrebat dacă PSD ar putea susține un guvern minoritar PNL care să nu fie condus de Florin Cîțu. 

Replica președintelui PSD a fost cât se poate de directă: ”Este exclusă această variantă. Mulțumesc!”.

Alături de președintele PSD se afla și Paul Stănescu, împreună intrând în sediul social-democraților. 

”Dacă avem o majoritate, revenim la guvernare”, a mai spus Ciolacu. 

Liberalii lansau ”soluția PSD”

Sâmbătă seară, la Antena 3, Daniel Fenechiu, lider al senatorilor PNL, afirma că iau în calcul inclusiv ”soluția PSD”, dacă USR nu revine la gânduri mai bune: ”Prima opțiune o noastră este guvernul cu USR-ul. În ipoteza în care USR nu-și dorește acest lucru și continuă cu această abordare copilărească, România trebuie guvernată. Dacă USR se opune la varianta de a guverna împreună, vom căuta altă soluție și altă soluție poate fi chiar și soluția PSD”. 

”Eu vă spun că PNL va avea viitorul prim-ministru, indiferent dacă USR va susține sau nu Guvernul PNL. Rețineți ce v-am spus!” a punctat Daniel Fenechiu, în intervenția sa. 

Decizia-cheie, acum, la sediul PSD

PSD nu va merge, cel mai probabil, la consultările de la Cotroceni, cu o propunere de premier, însă o decizie va fi luată luni dimineaţă în Consiliul Politic Naţional al partidului. Anunţul a fost făcut duminică de preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu.

”Nimeni nu se înțelege cu nimeni”

"Înțeleg că se conturează o variantă la această oră: prim ministru Lucian Bode, cu Dacian Cioloș vicepremier. Alții spun că nu se va întâmpla așa, că președintele Iohannis nu mai vrea USR la guvernare. Cred că Florin Cîțu ar vrea să fie în continuare premier, cu sprijin din partea PSD. Social-Democrații spun însă că nu vor accepta sub nici un motiv și doresc guvern de tehnocrați și alegeri anticipate. Nimeni nu se înțelege cu nimeni în acest moment," a spus Bogdan Chirieac la emisiunea "Punctul de Întâlnire", moderată de Radu Tudor.

Analistul politic este de părere că România s-ar putea îndrepta către alegeri anticipate cerute chiar de populație dacă lucrurile continuă la fel de rău ca și până acum.

"Dacă lucrurile merg din rău în mai rău, alegerile anticipate ar putea să le ceară masele largi populare, ceea ce nu s-a mai întâmplat în România. Cert este că trebuie făcut ceva. O să vedem în continuare care-i situația. Sunt creșteri de preț de 50% la alimente și de 200% la energie. Sunt de nesuportat pentru orice stat european. Până și nemții sau francezii ar avea probleme să suporte așa ceva," a mai spus Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel