Ciolacu: Nu avem un proiect politic cu UDMR. În 2011, PNL a modificat alegerea primarilor
Autor: Rodica Mitu pe 22 ian, 23:21 | Personalități politice

Foto: Agerpres

Marcel Ciolacu a spus că PSD nu are un proiect politic cu UDMR.

„Noi cu UDMR nu avem în acest moment un proiect politic. Noi încercăm să stopăm o încălcare a democrației și o linie roșie care se încearcă să fie depășită (n.r. referindu-se la primari). Nu ai voie să modifici legile indiferent de alegeri locale, prezidențiale sau parlamentare. Dacă doream să modificăm aceste legi, trebuia să fie o dezbatere și să se treacă prin Parlament", a spus Marcel Ciolacu, la Realitatea Plus, miercuri seară.

Întrebat dacă va purta discuții cu UDMR pentru susținerea viitorului candidat al PSD la șefia Senatului, Ciolacu a răspuns: „Categoric".

Liderul PSD amintește, totodată, că PNL a modificat legislația electorală în 2011, respectiv alegerea primarilor din două tururi într-un singur tur.

„Este un calcul meschin. Primarii nu sunt o marfă. Uitați-vă la istorie. În 2011, culmea, doamna Turcan & company au schimbat legea din două tururi într-un singur tur, PSD a votat împotrivă. Eu nu am o problemă, schimbăm în două tururi, dar nu poți face asta cu două luni înainte", a completat Ciolacu.

Te-ar putea interesa și ....
Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri