Ciolacu: Știam cu toții că alegerile anticipate nu se pot ține în acest moment
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ciolacu: Nu cred că pe luna ianuarie se vor emite facturi tot greşite
Ciolacu: Nu cred că pe luna ianuarie se vor emite facturi tot greşite
„Știam cu toții că alegerile anticipate nu se pot ține în acest moment, ținând cont de pandemie și de Constituție”, a spus, joi, liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost întrebat dacă social-democrații au renunțat la solicitarea de a fi organizate alegeri anticipate.

„Nu, și știam cu toții că alegerile anticipate nu se pot ține în acest moment, ținând cont de pandemie și de Constituție, dar credem în continuare că, după un asemenea eșec al unei guvernări de dreapta, varianta cea mai bună este întoarcerea la români”, a spus Marcel Ciolacu.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat recent că, „în realitate, este aproape imposibil de declanșat alegeri anticipate”.

„Ce ar aduce? Aceleași partide, probabil cu aceleași procente, poate puțin, puțin modificate, ceea ce ne-ar duce exact înapoi în situația în care suntem astăzi. Deci, în teorie, în Constituție sunt prevăzute astfel de alegeri, însă ele, constituțional, nu sunt bine definite și nu au avut loc niciodată până acum, din aceste considerente, alegeri anticipate. Faptul că un partid tot defilează cu alegeri anticipate mi se pare mai degrabă o formă de eschivă din partea acestui partid, decât altceva”, a declarat, pe 7 octombrie, Klaus Iohannis.

Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, este propunerea pentru funcția de prim-inistru cu care liberalii se prezintă la consultările de la Palatul Cotroceni, au decis, în unanimitate, liderii liberali.

Liberalii au fost chemaţi primii la Palatul Cotroceni pentru consultări în vederea formării viitorului guvern, potrivit programului anunţat de Administraţia Prezidenţială.  

Conform sursei citate, consultările vor avea loc după următorul program:

11:00 Consultări cu Partidul Național Liberal (PNL)

11:30 Consultări cu Partidul Social Democrat (PSD)

12:00 Consultări cu Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR)

12:30 Consultări cu Uniunea Salvați România (USR)

13:00 Consultări cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)

13:30 Consultări cu Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale

Consultările au loc în contextul în care premierul desemnat Dacian Cioloș nu a fost învestit de Parlament în urma ședinței de miercuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel