Grup pentru combaterea traficului de persoane. Ciolacu: Parlamentul României, singurul din Europa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, susține că Parlamentul României este singurul din Europa care are grup dedicat combaterii traficului de persoane.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, afirmă că Parlamentul României este singurul legislativ din Europa care are un grup special dedicat combaterii traficului de persoane, scrie Agerpres. 

"Parlamentul României este singurul legislativ din Europa care are un grup special dedicat combaterii traficului de persoane.
Atenţia deosebită acordată acestui subiect extrem de important a făcut ca România să aibă una dintre cele mai eficiente legislaţii în domeniul prevenirii şi combaterii acestui flagel, dar şi în ceea ce priveşte protecţia sau asistenţa acordată victimelor. Acest lucru a fost recunoscut la toate reuniunile şi dezbaterile pe acest subiect. Parlamentul şi-a făcut treaba! Este un fapt! Într-adevăr, problemele apar în aplicarea eficientă a legislaţiei", a scris Ciolacu, vineri, pe Facebook.

Probleme ale sistemului judiciar şi de protecţie socială



El spune că deficienţele semnalate în spaţiul public reprezintă probleme ale sistemului judiciar şi de protecţie socială.

"Nu am văzut la actualul Guvern vreo urmă de interes legat de acest subiect. Mai mult, am constatat cu toţii în acest an o explozie a violenţelor şi infracţionalităţii, iar acest lucru demonstrează încă o dată că sunt total depăşiţi de situaţie. Parlamentul va rămâne la fel de receptiv la politicile în materia combaterii traficului de persoane. Guvernul trebuie să înţeleagă că interesul comun este să oferim o şansă tuturor celor care au căzut victime traficului de persoane. Şi niciuna celor care fac trafic cu vieţile altora", a declarat Marcel Ciolacu.

Adrian Zuckerman, despre traficul de persoane 



Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a afirmat, vineri, că raportul Departamentului de Stat al SUA cu privire la prevenirea şi combaterea traficului de persoane a constatat că anul trecut, în România, sub fostul guvern, eforturile de combatere a traficului de persoane au fost diminuate şi a făcut un apel la conducerea Parlamentului să lucreze imediat cu actualul Guvern pentru a adopta legislaţia necesară, "pentru a repara prejudiciile produse de fostul guvern, prejudicii care i-au încurajat pe infractori".

"Fac apel la conducerea Parlamentului: începeţi să lucraţi imediat cu Guvernul pentru a adopta legislaţia necesară pentru a urmări rapid aceşti infractori, pentru a confisca câştigurile obţinute din vânzarea de persoane, pentru a proteja mai bine victimele şi pentru a repara prejudiciile produse de fostul guvern, prejudicii care i-au încurajat pe infractori. Acum este momentul ca Parlamentul să ia atitudine şi să îi protejeze pe oamenii pe care îi reprezintă", a precizat ambasadorul SUA, într-o declaraţie de presă comună cu ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi procurorul general al României, Gabriela Scutea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel