Cioloș îi cere lui Orban să-și asume răspunderea și pe modificarea legislației electorale!
Autor: Florin Răvdan pe 02 dec 2019 / 17:42 | Guvern

Cioloș și Barna

Dacian Cioloş îi cere lui Ludovic Orban să îşi asume şi modificările la legea electorală, astfel încât alegerea primarilor să se realizeze în două tururi. În plus, Cioloş îl atenţionează pe Orban să nu pice în cursa întinsă de PSD. 

"Guvernul trebuie să continue în acest sens, fără să cadă în cursa întinsă prin urgentarea procedurilor legislative din Parlament de către PSD. Ne exprimăm, însă, îngrijorarea cu privire la omiterea modificărilor privitoare la legislaţia electorală dintre normele pe care Guvernul este dispus să îşi angajeze răspunderea.

Lipsa unor modificări realizate urgent cu privire la alegerile locale (introducerea votului în două tururi pentru primari şi preşedinţi de Consiliu judeţean) va permite perpetuarea conducerilor ilegitime ale baronilor locali. De asemenea, păstrarea la doi senatori şi patru deputaţi a numărului de reprezentanţi ai diasporei în Parlamentul României nu ia în calcul voinţa masivă de a se implica în deciziile din România exprimată cu ocazia ultimelor alegeri de către românii plecaţi din ţară", se arată în comunicatul PLUS. 

Te-ar putea interesa și ....
Guvern Vezi toate articolele
Crossuri parteneri