Cioloș i-a cerut lui Merkel ce-și dorește Ursula von der Leyen: Este VREMEA. Nu-i dezamăgiți!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Dacian Cioloș a vorbit cu Angela Merkel în plenul Parlamentului European. Iată ce i-a cerut acesta.

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, lider al grupului Renew Europe, i-a cerut Angelei Merkel, miercuri, în plenul Parlamentului European, ca acordarea fondurilor europene să fie condiționată de respectarea statului de drept. Solicitarea președintelui Renew Europe a venit în contextul dezbaterii priorităților președinției germane a Consiliului UE.

Și Comisia Europeană, condusă de Ursula von der Leyen ar dori ca fondurile europene, inclusiv banii rezervați în cadrul programului de relansare economică după pandemia de COVID-19, să fie condiționate de respectarea statului de drept și de eforturile anticorupție ale statelor membre, citează digi24.ro.

Iată ce i-a spus Dacian Cioloș cancelaruilui Angela Merkel

”În timp ce ascultam discursul dumneavoastră, am simțit o emoție puternică. Amândoi venim din aceeași parte a Europei, amândoi am cunoscut o altă Europă, cea pe care o numim deseori Europa de Est, care a fost răvășită de zeci de ani de dictatura comunistă și de alte regimuri totalitare. Și mulți dintre noi, care suntem aici în această sală, venim din această parte a continentului care a fost de multe ori neglijată. Însă astăzi ne dorim cu toții același lucru: o Europă liberă, puternică și prosperă. Dar pentru a o obține trebuie să luptăm împotriva dezamăgirii, deziluziei și declinului ideii europene. Trebuie să dăm dovadă de ambiție și să relansăm un număr mare de proiecte europene. (...) De curând ați spus că este nevoie să avem mai întâi bani, ca mai apoi să discutăm despre statul de drept. Permiteți-mi să nu fiu de acord cu acest lucru. Nu construim Europa dintr-o perspectivă pur contabilă. Construim Europa, așa cum ați afirmat la un moment dat, în jurul unui proiect, unei viziuni și unor valori solide”, a declarat Dacian Cioloș adresându-se cancelarului Angela Merkel.

L-a criticat pe Viktor Orban, membru al familiei popularilor europeni, din care face parte și partidul Angelei Merkel

”Astăzi, prea mulți lideri europeni continuă să atace acest proiect și tot ceea ce reprezintă el. Exemplul perfect este Viktor Orban, care este și membru al familiei dumneavoastră politice, și nu este singurul. Este vremea, doamnă cancelar, să îi înfruntăm pe cei care doresc să schimbe cursul istoriei noastre. Este timpul să condiționăm fondurile europene de respectarea statului de drept. Oportunitatea politică este, în mod clar, acolo. Utilizați acest pachet fără precedent de 1.800 de miliarde de euro ca pârghie. Fiți de partea europenilor, a tuturor europenilor, pentru a putea trăi într-o lume liberă, dreaptă și prosperă. Dețineți această putere, doamnă cancelar. Nu-i dezamăgiți! Vă mulțumesc!", a declarat Dacian Cioloș, potrivit unui comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel