Cioloș NU mai vrea guvern minoritar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto: Facebook Dacian Cioloș
Foto: Facebook Dacian Cioloș
Președintele USR, Dacian Cioloș, a declarat, joi, înainte de consultările de la Palatul Cotroceni, că refacerea coaliției de guvernare este posibilă în jurul unui program de reforme. „Nu vom susține un guvern minoritar”, a anunțat Dacian Cioloș.

Președintele USR a spus că formațiunea politică pe care o conduce vrea să revină la guvernare prin refacerea coaliției cu PNL și UDMR.

„Noi suntem dispuși să începem imediat discuții în jurul unui program de guvernare... asta presupune onestitate și din partea celorlalți parteneri”, a spus Dacian Cioloș.

Liderul USR a mai zis că nu va susține un guvern minoritar. „Nu putem să suținem un guvern minoritar... Un guvern minoritar nu poate să facă lucrul acesta nu poate să ia decizii cu majoritate, una e să ai vot de învestitură, alta e să ai o majoritate în Parlament care să ia decizii importante... Nu putem să susținem un guvern minoritar câtă vreme există posibilitatea de a construi o majoritate.... Noi votăm un guvern din care să facem parte. România are nevoie acum de un guvern cu puteri depline.... PNL are de ales dacă vrea o majoritate sau dacă vrea să treacă doar un guvern susținut din umbră de PSD”, a mai spus liderul USR.

„Noi am cerut să avem un premier din partea PNL altul decât Florin Cîțu. Dacă va fi domnul Ciucă o să vedem ce are de gând să facă domnul Ciucă și abia apoi putem să comentăm pe marginea intențiiilor dânsului. Important pentru noi e ce va face, ce anume își va asuma și ce nu își va asuma, și din acest punct de vedere vom lua decizia”, a declarat Dacian Cioloș.

Întrebat dacă nu respinge categoric ideea, acesta a spus: „Nu respingem, pentru că România are nevoie de un Guvern cât mai repede, dar încă o dată, de un guvern susținut de o majoritate”.

Dacian Cioloș a reiterat că un Guvern minoritar nu ar fi o soluție în acest moment.

„Nu credem că un guvern minoritar, în condițiile în care poate fi construită o majoritate, e o soluție pentru ce are nevoie România în acest moment. Dacă poate fi constituită o majoritate nu văd care e sensul să vorbim de un guven minoritar și o majoritate poate fi construită din perspectiva noastră”, a adăugat Dacian Cioloș.

Consultările privind formarea noului Guvern au loc joi, 21 octombrie, la Palatul Cotroceni. Urmăriți cele mai importante momente, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel