Cioloș, vot împotriva Rovanei Plumb la CE. Carmen Avram acuză ”jocuri imorale” în cazul Sylviei Goulard
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Carmen Avram FOTO FACEBOOK
Carmen Avram FOTO FACEBOOK
Ursula von der Leyen a ales-o pe Rovana Plumb să facă parte din echipa care va conduce în următorii cinci ani Comisia Europeană.

Președintele Comisiei Europene i-a oferit Rovanei Plumb portofoliul Transporturilor. Decizia Ursulei von der Leyen de a accepta nominalizarea făcută de Guvernul României nu a rămas fără reacții în țară, unde opoziția s-a opus vehement. Fostul premier Dacian Cioloș, președintele grupului Renew Europe, a anunțat imediat că europarlamentarii USR-PLUS se vor opune categoric acestei numiri și vor vota împotriva Rovanei Plumb pe care o acuză că a fost suspectată de fapte de corupție.

Situația e ușor paradoxală în contextul în care propunerea Franței, Sylvie Goulard, susținută de formațiunea politică a președintelui Emmanuel Macron, liderul de facto al Renew Europe, întâmpină probleme de integritate. Dacian Cioloș nu răspuns clar încă cum vor vota europarlamentarii Renew Europe în cazul Sylviei Goulard. Europarlamentarul Carmen Avram a vorbit în exclusivitate pentru DC News despre această ”dublă măsură”.

„Renew Europe, domnul Cioloș în special, refuză tot ce e pentru România. Doamna Rovana Plumb nu are niciun dosar, dar noi ne-am obișnuit să spunem despre fiecare om care e acuzat că e deja vinovat. Întâi trebuie pus sub acuzare, în cazul în care există motive, apoi să se explice ce se presupune că ar fi făcut, apoi să se demonstreze iar abia apoi să urlăm că persoana respectivă e coruptă. Dacă stăm să ne gândim la domnul Iohannis care a avut zeci de plângeri penale, ar trebui să spunem că este tot de atâtea ori penal”, a precizat Carmen Avram, pentru DC News.

Cum va vota Cioloș în cazul eu Sylviei Goulard, susținută de Emmanuel Macron? 

Carmen Avram îl acuză pe fostul premier de ”jocuri imorale” și amintește că fiecare europarlamentar român ar trebui să urmărească interesele țării sale.

„Despre o doamnă pe care domnul Cioloș o place doar pentru că i s-a spus că trebuie să o placă, mă refer la nominalizarea Franței, nu are niciun firicel de grijă în legătură cu integritatea ei. Domnul Cioloș încearcă să facă jocuri, dar ele nu sunt nici morale și nici nu țin de ceea ce trebuie să facă fiecare europarlamentar român când ajunge acolo, mai precis să țină cu țara sa”, spune Carmen Avram.

Amintim că Sylvie Goulard, europarlamentar francez, e acuzată că a plătit salarii în valoare de 45.000 de euro unui asistent parlamentar care timp de doi ani nu s-a prezentat la birou. Presa din Hexagon a mai precizat că aceasta a încasat lunar sume uriașe de câte 13.000 de euro, între 2013 și 2015, de la un ONG unde avea calitatea de ”consilier special” al unei organizații create de fundația respectivă. Liberacion scrie că în ancheta pe care a efectuat-o nu a găsit rapoarte sau note de serviciu cu privire la activitatea ei. Iar tocmai în momentul în care Ursula von der Leyen își anunța echipa, Goulard era audiată de Poliția Franceză în legătură cu fapte de corupție.

Politicienii români își duc războaiele politice la Bruxelles. Scandalul, ”starea naturală” a României

„Poate că ar trebui să ne abținem de la tot felul de comentarii care agită spiritele la Bruxelles. Tot ce se petrece face rău României pentru că, din nou, ducem în altă parte un scandal care nu ar trebui să existe la nivel european. Dacă vrem să ne certăm și trebuie neapărat să o facem, să ne certăm la noi în țară. Scandalul a devenit starea naturală a acestei țări în ultimii cinci ani iar acest lucru se vede”, a mai precizat Carmen Avram care ne-a adăugat că ne facem singuri ”foarte, foarte mult rău” iar aceste scandaluri interne transferate la nivel european aruncă anatema pe întreaga populație a României.

În ceea ce privește votul care va avea loc pentru numirea Rovanei Plumb, Carmen Avram e de părere că deși europarlamentarii USR-PLUS vor vota împotrivă, aceasta va trece deoarece „din fericire Parlamentul European are și alți oameni care înțeleg că un premier a desemnat un om fără niciun dosar penal iar președintele Comisiei a acceptat nominalizarea”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel