Ciorbă de fasole cu costiţă afumată. Cum se prepară rețeta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Ciorba de fasole cu costiță se numără printre rețetele preferate ale românilor. Iată cum se prepară.

Ingrediente

 500 g fasole
 200 g costiţă afumată
 500 ml suc de roşii
 o ceapă roşie
 1 legătură ceapă verde
 2 legături mărar
 2 legături pătrunjel
 ulei de floarea-soarelui
 2 ardei capia
 1 linguriță boia dulce

Cum se prepară

Alege fasolea, apoi pune-o de seara până dimineaţa să stea la înmuiat în apă călduţă. Dimineaţa, scoate fasolea din apă şi pune-o să fiarbă în altă apă clocotită. Apa se schimbă de 2-3 ori. Separat, curăţă ceapa şi ardeii şi taie cubuleţe, scrie retete.unica.ro.

Pune la călit câteva minute, în puțin ulei, apoi adaugă fasolea fiartă, 2 l de apă și lasă să fiarbă, la foc mic. După ce a mai scăzut din zeamă, adaugă  și sucul de roşii (care a fost pus la fiert în prealabil). Condimentează cu sare, boia şi piper, după preferinţă. Costiță afumată se rumenește în puțin ulei. Când este gata, taie-o cubuleţe şi pune-o în ciorba de fasole. 

Vezi și: Ciorbă rădăuțeană. Rețeta simplă - Se prepară ușor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel