Ciorbă de perișoare, de post. Cum se prepară: Rețeta
Autor: Ema Apostu pe 09 apr, 23:38 | Retete

Sursa foto: Facebook

Dacă ții post în această perioadă, poți încerca această variantă de ciorbă de perișoare. Iată cum se prepară.

Ingrediente

1 ceapă½ de ardei roşu1 morcov1 tulpină de ţelină2 linguri pastă de roşii1 linguriţă mărar uscatpătrunjel proaspăt după gust200 gr fasole roşie fiartă1 chiflă cu cca 50gr (să aibă coaja subţire) sau miez de pâine1 vârf de cuţit chimion praf½ de linguriţă de usturoi prafsarepiper2 linguri ulei2 linguri făinăă

Cum se prepară

Ceapa tăiată mărunt se căleşte în cele două linguri de ulei până se rumeneşte uşor. Se adaugă apoi ardeiul şi ţelina tăiate mărunt, morcovul dat prin razătoarea cu ochiuri mari şi mărarul. Lăsăm totul la călit un minut sau două, apoi punem cca 1,5 l de apă fierbinte şi lăsăm la fiert pentru zece minute, potrivit bucataras.ro.

Între timp, facem perişoarele astfel: rupem pâinea cât mai mărunt, iar fasolea o strivim cu o furculiţă. Amestecăm pâinea cu fasolea, chimionul, usturoiul, sare şi piper, până devine o pastă groasă şi uşor de modelat. Formăm biluţe pe care le tăvălim uşor prin făină.

După cele zece minute de fiert, adăugăm peste legume pasta de roşii şi mai lăsăm să fiarbă încă zece minute. Punem şi perişoarele şi pătrunjelul tocat şi mai lăsam pe foc doar două - trei minute. Luăm oala de pe foc şi scoatem imediat perişoarele pe farfuriile de servit (dacă perişoarele rămân mult timp în ciorbă caldă, se vor desface).

Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri