Ciorbă de potroace de găină. Rețeta tradițional românească. Este cea mai bună!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Ciorba de portoace din carne de găină sau de pui este absolut declicioasă. Deși se prepară de cele mai multe ori a doua zi după petrecerea de nuntă, acest preparat se poate consuma ori de câte ori aveți poftă. Iată rețeta.

Ingrediente

- un kg tacâmuri și organe de pui sau de găină

- un morcov mare

- o ceapă mare

- jumătate de ardei gras roșu

- o bucată țelină rădăcina (cca 100 gr)

- o rădăcină de pătrunjel (cca 100 gr)

- un păstârnac (cca 100 gr)

- 50 gr orez

- un litru zeamă de varză murată

- 2-3 fire mărar

- 2 fire leuștean și sare

Vezi și: Vărzare, rețeta tradițională. Cea mai bună plăcintă cu varză

Cum se prepară

Ciorbă de potroace de găină. Tacâmurile și organele se spală bine în apă rece, apoi se pun într-o oală, se adaugă 2 l apă rece și se lasă la fiert la foc mic timp de 2 ore. Spumați supa în prima jumătate de oră, scrie e-retete.ro. Tocați apoi zarzavatul (cubulețe sau prin răzătoarea mare). Le puteți căli înainte în două linguri de ulei.

Ciorbă de potroace de găină. Când supa e gata, strecurați-o printr-un tifon. Spălați oala și puneți supa înapoi în ea. Adăugați și carnea înapoi în supă. Adăugați zarzavatul și 1/4 linguriță sare în supă și fierbeți-l la foc mediu până este bine făcut. Cât fierbe zarzavatul, puneți zeama de varză pe foc și fierbeți-o ca să-și elimine din mirosuri. Dacă e cazul, spumați zeama.

Vezi și: Pâine de casă, rețeta românească. Cea mai gustoasă

Ciorbă de potroace de găină. Fierbeți orezul (conform instructiunilor de pe pachet) în apa cu sare. Când zarzavatul e fiert, adăugați în supă zeamă de varză, orezul fiert și verdețurile tocate. Gustați și dregeți supa de sare.

Ciorbă de potroace de găină. Adăugați câtă zeamă de varză doriți, astfel încât ciorba să devină acră, după gustul vostru și serviți cu smântână alături.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel