Ingrediente pentru ciorba de văcuţă
500 gr rasol de vită cu os
500 gr rasol de vită fără os
1 ceapă mare (cca 100 gr)
1 rădăcina pătrunjel (cca 100 gr)
1 felie ţelină (cca 100 gr)
2 morcovi (cca 200 gr)
2 cartofi (cca 300 gr)
varza albă (cca 200 gr)
conopida (cca 200 gr)
2 roşii (cca 200 gr)
100 gr mazăre (congelată sau din conservă)
150 ml bulion
3 linguri suc de lămâie
câteva fire de verdeaţă (leuştean, pătrunjel sau tarhon)
4 linguriţe sare
3 linguri ulei
Cum se prepară ciorba de văcuţă
Ciorbă de văcuță, rețeta tradițională. Românii o adoră! Se pune rasolul cu os într-o tavă şi se coace în cuptor timp de 35 minute la 240C. Se taie rasolul fără os cubuleţe şi se pune lângă rasolul cu os şi se mai coace 15 minute.
Ciorbă de văcuță, rețeta tradițională. Românii o adoră! Carnea coaptă se pune într-o oală încăpătoare şi se acoperă cu 4 l apă rece. Se aduce la fierbere, apoi se dă focul la mic şi se lasă la fiert, clocotind doar uşor, timp de 2.5 ore. Spumaţi supa. Carnea coaptă asigura un gust mai intens supei şi în plus nici nu va face decât foarte puţină spumă cât fierbe, scrie e-retete.ro. Fiertul la foc mic va asigura o supă clară, transparenta. Cam după 2 ore de fiert adăugaţi 2 linguriţe de sare în supă.
Ciorbă de văcuță, rețeta tradițională. Românii o adoră! În acest timp se taie cubuleţe mici zarzavatul (ceapă, morcovii, rădăcină de pătrunjel şi ţelină). Se călesc apoi în uleiul încins până ceapă se înmoaie. Când carnea e fiartă bine, se scoate rasolul cu os, se dă jos carnea de pe os şi se taie cuburi. Adăugaţi carnea înapoi în supă.
Ciorbă de văcuță, rețeta tradițională. Românii o adoră! Se adaugă zarzavaturile călite în oală cu carne. Se desface conopida buchetele, cartofii se taie cuburi şi varza pătratele. Se adăugă şi ele în oală plus încă 1 linguriţă de sare şi se mai fierbe totul cca 30 minute, la foc mediu, fără să clocotească, până conopida şi cartofii sunt fierţi (dar nu moi!).
Ciorbă de văcuță, rețeta tradițională. Românii o adoră! Se adaugă roşiile tăiate cubuleţe (le puteţi decoji dacă doriţi; puteţi folosi roşii din conservă), mazărea şi bulionul. Se mai fierbe totul încă 10 minute. Stingem focul şi gustăm ciorba de sare (eu am mai pus încă 1lingurita). Apoi acrim ciorba cu suc de lămâie (sare de lămâie, suc de pe ardei iuţi muraţi sau borş) după gust.
Ciorbă de văcuță, rețeta tradițională. Românii o adoră! Adăugăm în ciorbă de văcuţa verdeaţă tocată mărunt. Eu am pus de data asta leuştean. Ciorba de văcuţă se serveşte simplă, cu smântână sau cu ardei iute murat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Satul în care vin turiști din Austria, Germania, Belgia și de peste Ocean. Tanti Emilia dezvăluie secretele ciorbei de miel: ”Este regele ciorbei”
- O nouă escrocherie face ravagii în Franța. Ce este metoda "cetățeanul român"
- Acoperiș pe toate blocurile. Sociologul Bulai vine cu o idee inedită, ca la țară, dar cu ”super rentabilitate”: Micul Paris pe bune!
- Mugur Ciuvică a spus cine ar fi cel mai bun președinte pentru România: E la ani lumină față de orice contracandidat / video
- Ucraina a refuzat ca o stradă din Odesa să se numească Mihai Eminescu. Ce variante au fost acceptate
- Loto 6/49. Rezultatele tragerilor de joi, 25 aprilie, 2024. Report cumulat la Noroc de peste 1,85 milioane de euro
- Iohannis zice că "economia României nu șchioapătă". Coșea: Bineînțeles că nu, pentru că se târâie ca un melc. Ce îi trebuie pentru a deveni "tigru"
- Salariu minim mai mare decât cel minim pe economie și șase salarii compensatorii pentru toți angajații din bănci. Acordul parafat miercuri cu sindicatele
- Dovada așteptării pentru București. Procentele pentru noii candidați, după ruptura PSD - PNL din Capitală - sondaj dcnews.ro