Ciorbă rădăuțeană. Rețeta simplă - Se prepară ușor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook "Retete gustoase official"
Sursa foto: Facebook "Retete gustoase official"
Ciorbă rădăuțeană. Rețeta simplă. Dacă ți-e pofta de o delicioasă ciorbă rădăuțeană, o poți prepara foarte ușor. Iată rețeta.

Ingrediente

 1 şi 1/2 pui
 3 morcovi
 3 cepe
 1 ţelină medie
 sare

Pentru dres

 3 gălbenuşuri
 250 g smântână

Pentru servit

 smântână
 ardei iute

Cum se prepară

Carnea de pui porţionată se pune la fiert în apă rece cu sare şi, din momentul în care începe să fiarbă, se ia spuma ori de câte ori apare. Între timp, se curăţă şi se taie legumele mai mărunt şi apoi, după ce dispare spuma, se adaugă în oală cu bucățelele de pui, potrivit unica.ro.

Totul se lasă la fiert până ce carnea şi legumele sunt pătrunse. Apoi, carnea se scoate şi se lasă puțin la răcit, legumele se pot folosi pentru orice alt preparat culinar, iar zeama se strecoară.

Zeama strecurată se pune din nou în oală şi se drege cu smântâna amestecată cu gălbenuşuri. Acum, carnea de pui se taie mărunt, în fâșii subțiri şi se adaugă în oală. Se mai lasă totul la fiert încă un clocot.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel