Circulație paralizată din cauza ninsorii abundente, pe străzile Sucevei
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Arek Socha de la Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Arek Socha de la Pixabay
Ninsoarea de vineri dimineață, potrivită mai degrabă pentru decembrie sau ianuarie, a acoperit șoselele municipiului Suceava cu un strat consistent de zăpadă, în doar câteva zeci de minute.

Efectul zăpezii depuse pe carosabil s-a făcut simțit imediat în trafic, circulația fiind mult îngreunată, mai ales că la sol, zăpada s-a transformat într-un fel de clisă alunecoasă. În scurt timp, cozi imense s-au format la intrările și ieșirile din oraș, dar și în zone cu pante, precum la Grupul Școlar, fiind mașini care nu au mai reușit să urce, deoarece patinau prea tare, scrie Monitorul de Suceava.

Chiar dacă cei care se ocupă de salubrizarea stradală au ieșit în trafic cu cinci mașini de deszăpezire, intervenția acestora abia dacă s-a făcut simțită pe alocuri, mai ales că din urmă deja se depunea alt strat de zăpadă.

Numărul utilajelor de deszăpezire scoase în trafic a fost suplimentat pe parcurs, dar cum unele artere erau blocate, nici acestea nu au mai ajuns să își facă treaba, cum ar fi fost necesar.

Nu este exclus ca o parte dintre probleme să fie cauzate și de mașini aflate în trafic, neechipate pentru circulație pe timp de iarnă, dar și lipsa de reacție a celor care au de intervenit, într-un oraș în care circulă zilnic zeci de mii de mașini, a dus la haosul creat pe străzi în “Vinerea Verde”, cum au declarat autoritățile ziua de 12 martie, pentru a încuraja mersul pe jos sau cu mijloace alternative de deplasare, nu cu mașinile personale.

Vezi FOTO pe Monitorul de Suceava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel