Urmărește emisiunea live
Cîțu a numit noul șef al Poliției Române
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Florin Cîțu / Foto gov.ro
Florin Cîțu / Foto gov.ro
Premierul Florin Cîțu a numit, joi, noul șef al Poliției Române.

Joi, premierul Florin Cîțu l-a numit pe chestorul Benone Matei noul șef al Poliției Române, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. 

Chestorul Benone Matei conduce acum Direcția de Operațiuni Speciale din Poliție.

Benone-Marian Matei a primit gradul de chestor de poliție anul trecut, în luna noiembrie, de la președintele Klaus Iohannis.

Atunci, conform Decretului nr. 1.010 din 27 noiembrie 2020 privind acordarea gradului profesional de chestor de poliție unui comisar-șef de poliție din Ministerul Afacerilor Interne, publicat în Monitorul Oficial nr. 1153 din 27 noiembrie 2020 se arăta că „în temeiul prevederilor art. 94 lit. b) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, și ale Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare,având în vedere propunerea ministrului afacerilor interne, Președintele României decretează: Domnului comisar-șef de poliție Matei Ioan Benone-Marian i se acordă gradul profesional de chestor de poliție.”

În 2009, Benone-Marian Matei a asigurat interimatul conducerii DGA Bacău pentru o perioadă de trei luni.

Subinspectorul Roland Filipescu, purtător de cuvânt la DGA Bacău, anunța atunci că Ovidiu Neicuțescu va fi înlocuit pentru această perioadă de Benone-Marian Matei, care a fost și ofițer la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Bacău, potrivit zdbc.ro. Ulterior, el a fost înlocuit de Daniel Staicu.

Șeful interimar al Poliției Române este Eduard Mirițescu.

Vasilescu a demisionat de la șefia Poliției Române după scandalul înmormântării lui Emi Pian

Liviu Vasilescu a anunțat pe 1 septembrie se retrage din funcția de inspector general al Poliției Române, după scandalul înmormântării lui Emi Pian.

„Atât ca ofiţer de execuţie cât şi ca manager mi-am făcut datoria cu onoare şi bună credinţă, integritate profesională fiind principul care m-a ghidat în întreaga carieră. În ultimul timp am constatat un atac mediatic concentrat asupra Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române într-o perioadă în care țara are nevoie de liniște și conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetățenilor. În permanență mi-am asumat responsabilitatea deciziilor.

Vă rog să-mi permiteți ca de astăzi să mă retrag din funcția de inspector general al Poliției Române, să rămân ofițer de poliție și să îndeplinesc sarcinile ce-mi vor fi încredințate", declara atunci Liviu Vasilescu, în cadrul unei conferințe de presă la sediul MAI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel