Cîțu a vorbit de Ghinea după ce s-a zis că demisia lui ar putea fi amânată din cauza PNRR
Autor: Rodica Mitu pe 07 sep, 15:12 | Guvern

Foto Facebook Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat, marți, după ședința de Guvern, despre Cristian Ghinea.

Întrebat dacă l-a contactat pe Cristian Ghinea în încercarea de a-l face să se răzgândească cu privire la demisia sa, Florin Cîțu a răspuns astfel: „Nu. Am vorbit cu domnul Cristian Ghinea săptămâna trecută în fiecare zi și chiar și în această dimineață despre PNRR. Au fost comentarii pe care a trebuit să le trimitem înapoi Comisiei Europene. Pe ultima sută de metri discutăm încă. Eu i-am spus doar că am colaborat foarte bine cu domnia sa, îmi pare rău că pleacă, dar este o decizie... ce să zic aici...”

 

Florin Cîţu, întrebat când va lua act de demisiile miniştrilor USR: Analizez situaţia politică în care ne aflăm

 

Florin Cîţu, întrebat când va lua act de demisiile miniştrilor USR PLUS şi când va numi interimarii, a replicat că analizează situaţia.

„Daţi-mi voie să analizez întâi situaţia. Încă analizez situaţia politică în care ne aflăm”, a spus Florin Cîțu în aceeași declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

„Când o să iau o decizie, o să anunț. Nu am luat nicio decizie în acest sens. Eu în continuare mizez pe o guvernare de dreapta în România”, a mai spus Florin Cîțu.

Miniștrii USR PLUS au demisionat marți dimineață.

USR PLUS cere schimbarea lui Florin Cîțu din funcția de premier al României. 

 

Moțiunea de cenzură a fost transmisă Guvernului

 

Moțiunea de cenzură, semnată de parlamentari ai AUR și USR PLUS, a fost transmisă, marți, 7 septembrie, Guvernului.

Cel care a transmis Guvernului moțiunea de cenzură este președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a garantat, marți, în fața diplomaților români, că vor fi găsite cele mai potrivite soluții pentru actuala criză politică.

„În România se respectă valorile democratice, Constituția și, chiar dacă avem acum o criză guvernamentală, nu ne abatem de la parcursul european și euro-atlantic. Vom găsi o soluție bună și pentru această criză. Acesta e mesajul pe care vă rog să-l transmiteți în statele în care reprezentați țara noastră. România continuă să fie o țară stabilă care nu deraiază de la valorile și angajamentele asumate. Vă garantez că vom găsi cele mai potrivite soluții pentru actuala criză politică și guvernarea pentru România și pentru românia va continua”, le-a spus Klaus Iohannis diplomaților români.

Guvern Vezi toate articolele
Crossuri parteneri