Cîțu: Deprecierea leului este corelată cu scăderile zlotului și forintului
Autor: Rodica Mitu pe 20 feb, 19:02 | Economie

Foto: Agerpres

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, spune că deprecierea de joi a leului, care a atins un nou minim istoric față de euro, este corelată cu scăderile monedelor din regiune, generate de mișcări de fluxuri internaționale.

„Deprecierea ușoară a leului astăzi este CORELATĂ cu deprecierile din regiune. Zlotul, forintul se depreciază pentru că sunt câteva mișcări de fluxuri internaționale. Doar trompetele PSD-iste văd altceva. Fiți fără grijă. Dobânzile vor continuă să scadă și încrederea investitorilor va continuă să crească în guvernarea PNL", a scris ministrul pe Facebook.

Acesta spune că prețurile vor scădea și dobânzile vor coborî aproape de zero cu cât mai repede vor avea loc alegerile anticipate. 

Cursul de schimb al monedei naţionale a atins, joi, cel mai ridicat nivel din istorie în raport cu moneda euro, fiind cotat la 4,7834 lei/euro, peste maximul anterior de 4,7808, atins în data de 21 noiembrie 2019.

Dolarul american a atins şi el un nou nivel record în raport cu moneda națională, crescând de la 4,4241 lei, la 4,4307 lei.

Preţul gramului de aur a stagnat la 229 lei, în timp ce francul elveţian a ajuns la un nivel de 4,5 lei, cel mai ridicat din ianuarie 2015 încoace. Maximul istoric pentru francul elveţian a fost de 4,5817 lei.

Te-ar putea interesa și ....
Economie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri