Cîțu, împrumut România. Olguța Vasilescu: NENOROCIRE şi mai mare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Lia Olguța Vasilescu a criticat Guvernarea PNL, vorbind despre împrumuturile mari făcute de Florin Cîțu.

"În niciun caz nu ar fi trebuit să ajungem să ne împrumutăm la asemenea dobânzi şi mai ales la asemenea sume de bani. Haideţi să vorbim cu cifre. Noi am scăzut datoria publică de la 39%, până la 36,5%, când am plecat de la guvernare. Acum, în șase luni de guvernare, PNL a crescut din nou la 38% şi, până la sfârşitul anului, ajunge la 39%. Mai mult decât atât, până acum, au fost luate credite de 15 miliarde de euro de domnul Cîțu. Ştiţi cu cât s-a împrumutat România, în trei ani de guvernare PSD? Cu 17 miliarde. Deci până sfârşitul acestui an, împrumută mai mult cei de la PNL decât a reuşit să împrumute Guvernul PSD în trei ani de guvernare.

"Nenorocirea şi mai mare este că nu se vede unde se duc aceşti bani"

Nenorocirea şi mai mare este că nu se vede unde se duc aceşti bani. Îmi veţi spune că în costurile pandemiei. Nu. Până acum, totul s-a suportat de autorităţile locale. Vorbim de 500 de milioane de lei. Statul român a investit 17 milioane de la bugetul naţional. O să spuneţi că se văd în investiţii. Nu văd nicio investiţie.

Spitalele despre care spuneau că nu le-am făcut în trei ani de guvernare, deşi noi am lăsat toată partea de documentaţie făcută, ne spun acum cei de la PNL că vor fi gata în 2028. În veniturile românilor nu mai vorbesc, că tot ne spun, de la începutul anului, că ba cresc, ba nu cresc pensiile. Acum, aflăm că vor creşte, dar nu cu atât cât este prevăzut în lege", a spus Lia Olguța Vasilescu, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel