Cîțu intervine în scandalul gunoiului din Sectorul 1. A sesizat Parchetul
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Florin Cîțu intervine în scandalul gunoiului, în favoarea lui Clotilde Armand/ foto Facebook Clotilde Armand
Florin Cîțu intervine în scandalul gunoiului, în favoarea lui Clotilde Armand/ foto Facebook Clotilde Armand
Premierul Florin Cîțu, în calitate de interimar la Finanțe, intervine pentru Clotilde Armand, în scandalul gunoiului din Sectorul 1.

După un raport de control al Ministerului Finanțelor, în scandalul gunoaielor din Sectorul 1, a fost sesizat Parchetul, considerându-se că firma de salubritate ar fi umflat prețurile, arată g4media. Astfel, ministrul interimar de la Finanțe, Florin Cîțu, intervine pentru primarul Clotilde Armand în scandalul care ține prima pagină a ziarelor de luni de zile, scandal ce afectează direct cetățenii din Sector. ”Procesul verbal al controlului este realizat de Direcția Generală de Inspecție Economico-Financiară din Ministerul Finanțelor, minister condus de Florin Cîțu în calitate de ministru interimar al Finanțelor. Ministerul a sesizat parchetul pentru deschiderea unui dosar penal.” conform sursei citate. 

Decizia controlului început în noiembrie 2020 ar fi venit după ce s-ar fi constatat că respectivul contract, încheiat pe vremea lui Andrei Chiliman, ar fi fost făcut în ”mod defectuos”. Premierul Florin Cîțu declara recent că ”este important ca toți cei care au acolo contracte semnate să le respecte și de o parte și de alta – și prestatorul de servicii și primăria și apoi să vedem decizia instanței”. În același timp, liberalii din Sectorul 1, în frunte cu Sebastian Burduja, au susținut că nu se poate rezilia contractul, dar poate fi, cel mult, renegociat. 

Armand insistă cu starea de alertă

În acest context, Clotilde Armand a cerut stare de alertă în Sectorul 1, din cauza blocajului. O decizie urmează să fie luată de Prefectura Capitalei. 

Vezi aici ce a declarat în această dimineață prefectul: Stare de alertă în Sectorul 1. Prefectul Alin Stoica anunţă când s-ar putea lua decizia

Pe de altă parte, Dan Podaru, consilier local PNL Sector 1, afirmă că primarul Clotilde Armand a pierdut un proces prin care cerea suspendarea executării silite a primăriei în scandalul cu Romprest: "Dovada că am spus mereu numai adevărul despre Primăria Sectorului 1 rezultă și din deciziile instanței judecătorești. După cum putem vedea din documentul de mai jos, ieri, 20.07.2021, a fost respinsă cererea lui Clotilde Armand de suspendare a executării silite. Există, în cadrul acestei executări, sume restante în valoare de aproximativ 80 de milioane de lei, din care aproximativ 8 milioane de lei reprezintă penalități de întârziere a plății unor datorii mai vechi de 6 luni de zile, deci Clotilde Armand aduce un prejudiciu direct cu o sumă de peste 2 milioane de euro, din cauza faptului că refuză să achite facturi legale. Vom vedea, mai departe, cum va răspunde Primarul Clotilde Armand în fața legii". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel