Cîţu îşi linişteşte miniştrii. "Nu iau în calcul o remaniere în acest moment"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Premierul Florin Cîţu a anunţat că nu ia în calcul remanieri în acest moment, deşi s-a zvonit de mai multe ori că pe lista scurtă ar fi Claudiu Năsui, ministrul Economiei. 

„Nu, nu iau în calcul o remaniere în acest moment”, anunță Florin Cîțu, întrebat dacă ministrul Economiei, Claudiu Năsui, va fi remaniat, așa cum cer unii lideri PNL.

Premierul precizează că miniștrii sunt evaluați permanent și că prioritățile Guvernului sunt altele.

„În acest moment ne concentrăm pe un PNRR de succes, pe o campanie de vaccinare de succes, să revenim la normalitate și să avem o economie care explodează. Deja vedeți că estimările cu care am început anul deja se modifică, fiecare agenție de rating, instituție internațională vine și spune că lucrurile merg mai bine, estimează o creștere economică mai mare, ceea ce înseamnă investiții, ceea ce înseamnă locuri de muncă mai multe și așa mai departe”, conchide Cîțu, conform Mediafax.

Demiterea lui Năsui, cerută de liberalul Pavel Popescu

După ce Claudiu Năsui ar fi cerut Parlamentului amânarea dezbaterilor asupra legii 5G, deputatul Pavel Popescu a cerut demiterea acestuia. 

„Cu o astfel de greșeală pleci acasă instant din orice guvern. Claudiu, chiar dacă Președintele și Premierul au fost de data asta indulgenți cu tine, aștept să vedem instant demisia celor care ți-au pus acea comunicare în față, pentru semnat. Pentru că acea comunicare conține niște formulari pe care le-am văzut cu toții în zeci de adrese și comunicări transmise de specia lașpăgarilor în ultimii 2 ani, pentru a bloca această lege”, declara Pavel Popescu.

Ionuţ Moşteanu dă vina pe funcţionarii lui Năsui 

”Ministrul Năsui nu a fost niciodată împotriva acestei legi, e un susținător al Legii 5G” a întărit Moșteanu, care a continuat prin a spune că ”acel document a fost trimis de către Minister către șefii celor două Camere și, imediat, în aceeași zi, s-a clarificat. Dacă mă întrebați pe mine, din punctul meu de vedere, a fost o simplă grabă a unor funcționari din Ministerul Economiei și nu s-au uitat atent la cadrul general pentru care noi legiferăm în Parlament și la legislația secundară privind normele tehnice, pe care dânșii trebuie s-o elaboreze și să notifice Comisia, să aibă un dialog”. 

VEZI Conflict în coaliție pe Legea 5G: ”Cu o astfel de greșeală, pleci acasă instant!” Replica din USR PLUS: Moșteanu dă vina pe funcționarii lui Năsui

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel