Cîțu propune extinderea Aeroportului Timișoara
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Facebook - Florin Cîțu
Facebook - Florin Cîțu
Premierul Florin Cîțu a anunțat că specialiștii analizează extinderea Aeroportului Timișoara.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că specialiștii analizează extinderea Aeroportului Timișoara și a dezvăluit faptul că este vorba despre componenta cargo, astfel încât zona să devină un punct important pentru transportatori.

Declarațiile prim-ministrului Florin Cîțu au fost făcute joi, 10 iunie, la Timișoara. Premierul a vizitat noul terminal de pasageri și, la conferința de presă care a urmat, a vorbit despre proiectele de viitor care vizează aeroportul din Banat.

„Acest mandat se axează pe investiții. Am fost să vedem noul terminal, este un lucru bun că se extinde. Ne gândim la componenta cargo, mă voi implica ca să facem acest proiect. Să facem o extindere pe viitor, la Aeroportul Timișoara. România trebuie să ajungă un hub pentru Europa”, a anunțat premierul Florin Cîțu.

În timpul vizitei de la Timișoara, premierul a vorbit despre un program amplu de investiții în drumurile județene și comunale din întreaga țară.

De asemenea, Florin Cîțu a mai anunțat că va sprijini comunitățile locale pentru a face investiții, dezvăluind faptul că specialiștii lucrează la o ordonanță de urgență.

Cîțu anunță un program pentru drumurile secundare. Prioritate vor avea localitățile cu canalizare

Premierul Florin Cîțu a anunțat, tot joi, că specialiștii lucrează la un amplu program de investiții pentru drumurile județene și comunale. Banii vor fi alocați de la buget și astfel vor fi premiate performanțele administrative ale micilor comunități.

„Nici în PNRR, nici în fonduri europene nu putem să avem drumuri comunale, drumuri mici (...) Am solicitat o analiză. Avem o problemă, localitățile în care nu s-a putut investi în drumurile comunale și județene au rămas în urmă, este un lucru la care mă tot uit de ceva vreme”, a explicat premierul Cîțu.

Florin Cîțu a dezvăluit faptul că investițiile vor fi realizate cu bani de la buget. Prioritate vor avea comunitățile care au construit rețele de apă și canalizare pentru „a premia performanța”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel