City Insurance a fost vândut către un investitor din Olanda
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto: City Insurance
Foto: City Insurance
Grupul Vivendi Internaţional a vândut City Insurance România, cel mai mare asigurator din piaţa locală, către investitorul olandez I3CP, conform unui anunţ al companiei de asigurări.

Tranzacţia prin care cel mai mare asigurator din România trece în proprietatea olandezilor de la I3CP a fost aprobată de board-ul Vivendi şi aşteaptă aprobarea autorităţilor de concurenţă şi supraveghere.

Conform informaţiilor oferite de City Insurance, trazacţia ar trebui să fie încheiată în T3/2021, potrivit zf.ro, preluat de Mediafax.

I3CP este un investitor olandez cu activitate în asigurări, reasigurări, asset management şi fintech-uri. I3CP gestionează peste 15 miliarde euro şi are birouri în Amsterdam şi Atena.

City Insurance a rămas liderul pieţei asigurărilor la finalul anului 2020, o piaţă care a ajuns la un volum al subscrierilor de 11,5 mld. lei, în creştere cu 4,6% faţă de anul 2019, potrivit raportului ASF.

Înfiinţată în 1998 de către investitori români şi străini, având sediul în Bucureşti, City Insurance deţine 42 de birouri şi filiale pe tot cuprinsul ţării, având mai bine de 400 de angajaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel