CIUDĂȚENIE în SUA. Biologii au raportat mai multe anomalii
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Se întâmplă lucruri ciudate în Statele Unite ale Americii. Biologii au raportat mai multe anomalii.

Mai mulți biologi din New Mexico au dat alarma după ce mii de păsări au fost găsite moarte în ultimele zile. Profesoara Martha Desmond de la Universitatea de Stat din New Mexico a declarat  că motivul morții este un mister, dar ar putea fi legat de fumul din incendiile ce au mistuit vestul Statelor Unite. "Este devastator. Nu cred că am văzut vreodată ceva atât de oribil în viața mea", a declarat aceasta.

Biologii de stat au cerut oamenilor să raporteze observațiile de păsări moarte pentru cercetări ulterioare.

Care ar fi cauza?

Mai multe state vecine printre care Colorado, Arizona și Texas, au raportat, de asemenea, un număr crescut de decese de păsări.
Se crede că fumul din incendiile din vestul SUA a afectat plămânii păsărilor sau le-a forțat să schimbe traseele migratoare. Ninsorile recente din Colorado ar putea fi, de asemenea, un factor al morții acestora.

Între timp, Serviciul Forestier SUA din Pădurea Națională Santa Fe a făcut apel pentru ajutor public. Vineri, într-un tweet, agenția a scris că „mortalitatea inexplicabilă a păsărilor îi îngrijorează foarte mult pe biologii faunei sălbatice din New Mexico” și le-a cerut oamenilor să raporteze dacă mai observă cazuri de păsări moarte, potrivit BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel