Ciuhodaru, nouă strategie pentru lupta cu SARS-CoV-2: Îl rog pe domnul Vela, ăsta este cuvântul cheie
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Tudor Ciuhodaru, medic UPU Iași, spune că este nevoie de o nouă strategie la nivelul restricțiilor, astfel încât și cei asimptomatici să fie testați de Covid-19. 

"Este foarte important cum controlăm ceea ce intră acum în țară, din punct de vedere al carantinei, și numeric, și ce măsuri se iau în continuare. Pe de altă parte, cum controlăm această infecție care se răspândește tot mai repede în spitalele din România. Eu vă spun că este nevoie de o nouă strategie, știm foarte bine că testarea este singura care previne escaladarea numărului de cazuri. Mulți dintre cei care transmit boala nu sunt identificați acum, adică 4 din 5. Cuvântul cheie este asimptomatici, adică 30% din total. Nu știu că pot transmite boala și nu sunt izolați. 

Este foarte important să renunțăm la metodele folosite până acum. Cu pandemia nu te lupți ca și cu o boală obișnuită. Îl rog pe domnul Vela să impună acele rapoarte în spitale, ca să vedem de unde vine fiecare pacient, dacă își respectă regimul de izolare. Știm foarte bine că, de multe ori, nu au declarat datele reale", a spus Ciuhodaru la Realitatea Plus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel