Ciulama de gălbiori cu mămăliguță. Deliciul din farfuria românilor
Autor: Ema Apostu pe 27 feb, 16:57 | Magazin

Ciulama de gălbiori cu mămăliguță. Nu ai cum să refuzi vreodată o porție de ciulama de gălbiori servită cu mămăliguță. Este absolut minunată. Gustul este de neegalat și nici măcar nu se prepară greu. Iată rețeta.

Ingrediente

- 500 g gălbiori (se pot înlocui cu hribi, ghebe sau alt soi de ciuperci)

- 300 g smântână grasă

- 2 cepe

- 2 căței de usturoi

- 2 linguri ulei/unt

- 2 linguri de făină pentru rântaș

- câteva fire de pătrunjel

- sare și piper

Vezi și: Ciorbă de potroace de găină. Rețeta tradițional românească. Este cea mai bună!

Cum se prepară

 

Ciulama de gălbiori cu mămăliguță. Gălbiorii se curăță și se spală în 3-4 ape. Într-o oală cu apă clocotită cu sare se adaugă gălbiorii și se dau într-un clocot. Ceapa se taie mărunt și se călește în puțin ulei.

Ciulama de gălbiori cu mămăliguță. Se adaugă și gălbiorii împreună cu câteva linguri de apă fierbinte. Se călesc împreună cca. 5-7 minute. Smântâna se amestecă cu făina și se toarnă peste ciuperci, scrie acasalaromani.ro. Se mai lasă pe foc să fiarbă câteva minute (să mai dea câteva clocote).

Ciulama de gălbiori cu mămăliguță. Se potrivește de sare și piper, se adaugă usturoiul tăiat bucățele și firele de pătrunjelul tocate. Se servește cu mămăliguță.

Vezi și: Vărzare, rețeta tradițională. Cea mai bună plăcintă cu varză

Pâine de casă, rețeta românească. Cea mai gustoasă

Te-ar putea interesa și ....
Magazin Vezi toate articolele
Crossuri parteneri