Ingrediente
– 2 pahare de lapte
– 1 pahar de apă clocotită
– 3 ouă
– 1.5 pahar de făină
– 3 linguri de ulei vegetal (sau unt topit)
– 1/2 linguriță de sare
– 2 linguri de zahăr
– 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu suc de lămâie
Cum se prepară
Fierbeți laptele și lăsați-l să se răcească puțin. Bateți ouăle cu zahăr, sare și lapte. Folosiți un mixer. Amestecând încontinuu, turnați apa clocotită (foarte fierbinte). Treptat, adăugați făina cernută. Nu deconectați mixerul. Amestecați încontinuu, astfel încât să obțineți o masă omogenă, scrie bucatarul.eu. Adăugați uleiul (sau untul topit) și amestecați. Adăugați bicarbonatul de sodiu și amestecați din nou.
Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l la temperatura camerei timp de 30 de minute. Obțineți un aluat destul de lichid. Înainte de a prăji clătitele, mai amestecați încă o dată aluatul. Prăjiți clătitele într-o tigaie unsă cu puțin ulei. La dorință, puteți umple clătitele cu brânză de vaci sau altă umplutură preferată.
BONUS: Clătite elvețiene de cartofi
Ingrediene
660 g cartofi
125 g unt
7 g sare
piper
Cum se prepară
Încingi cuptorul la 190 de grade Celsius. Speli şi cureţi de coajă cartofii. Tai cartofii felii subţiri (1 mm grosime) pe lăţime. Aşezi feliile în straturi. Tai făşii feliile , tot cam de 1mm.Cut the stacked slices into shreds (approximately 0.03 in / 1 mm wide). Pui cartofii tăiaţi într-un vas de apă. Scurgi cartofii bine de tot şi îi storci bine. Excesul de apă îl elimini cu prosoape de hârtie. Cât se scurg cartofii, topiți untul în tigaie, scrie clickpoftabuna.ro.
Amesteci cartofii cu untul topit şi cu sare. Încingi o tigaie la flacără măricică. Pui cartofii pregătiţi în tigaia fierbinte. Presezi cartofii în vas, astfel încât să acopere întreaga suprafaţă a tigăii. Laşi 5 minute sau până devine auriu şi crocant pe fund. Bagi la cuptor tigaia pentru a finaliza şi laşi 10-15 minute. Scoţi tigaia şi cu grijă întorci cartofii pe partea cealaltă. Mai laşi în cuptor încă 15 minute. După ce ai copt cartofii, îi laşi deoparte 5 minute. Pe măsură ce se mai răcesc, devin mai crocanţi. Taie în 6 porţii egale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- O nouă escrocherie face ravagii în Franța. Ce este metoda "cetățeanul român"
- Mircea Badea, propunere tare pentru șoferii de mașini electrice: Ori protejezi natura, ori ce faci?!
- Salariu minim mai mare decât cel minim pe economie și șase salarii compensatorii pentru toți angajații din bănci. Acordul parafat miercuri cu sindicatele
- Satul în care vin turiști din Austria, Germania, Belgia și de peste Ocean. Tanti Emilia dezvăluie secretele ciorbei de miel: ”Este regele ciorbei”
- Acoperiș pe toate blocurile. Sociologul Bulai vine cu o idee inedită, ca la țară, dar cu ”super rentabilitate”: Micul Paris pe bune!
- Ucraina a refuzat ca o stradă din Odesa să se numească Mihai Eminescu. Ce variante au fost acceptate
- Mugur Ciuvică a spus cine ar fi cel mai bun președinte pentru România: E la ani lumină față de orice contracandidat / video
- Loto 6/49. Rezultatele tragerilor de joi, 25 aprilie, 2024. Report cumulat la Noroc de peste 1,85 milioane de euro
- Iohannis zice că "economia României nu șchioapătă". Coșea: Bineînțeles că nu, pentru că se târâie ca un melc. Ce îi trebuie pentru a deveni "tigru"
- Chirieac, după Ciolacu a reamintit că nu a pierdut alegeri de când conduce PSD: Singurele care contează sunt prezidențialele
- Weekendul în care cei tupeiști vor câștiga: Vor primi oportunități și nu le va păsa de gura lumii
- Cei mai mari adversari ai PSD-PNL au fost ei înșiși. Prof. Teodorescu: Doar succesul le va astupa asperitățile