Urmărește emisiunea live
Claudia Anghel, povestea româncei, "ÎNGER" în Marea Britanie. ULUITOR! "Foarte NOBILĂ". A devenit SIMBOL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Claudia Anghel este o româncă devenită erou în Marea Britanie. Iată povestea ei impresionantă. 

Claudia Anghel este o româncă stabilită în Marea Britanie de șapte ani și care a devenit vedetă peste noapte, prin muncă și pasiune. A ajuns peste hotare deși nu vorbea limba engleză, dar asta nu a descurajat-o să o învețe și să lupte pentru ceea ce-și dorește. 

Claudia era moașă într-un spital din Călărași, iar acum practică aceeași meserie dificilă în pandemia de COVID-19, în Marea Britanie. Acum, este unul dintre cei 12 angajați ai sistemului național de sănătate ale căror chipuri apar într-o campanie prin care britanicii le mulțumesc cadrelor medicale pentru eforturile depuse în timpul pandemiei. 

Ei bine, imaginea româncei noastre va fi de acum înainte familiară pentru milioane de britanici care o vor vedea pe panourile publicitare de pe clădirile publice sau autobuze. În plus, Claudia Anghel a apărut la BBC, la alte posturi naționale și internaționale, devenind o imagine simbol în UK.

Poveste eroinei românce, modestă când a venit vorba de laude și mulțumiri

Claudia povestește că atunci când a fost selectată pentru campanie a avut ezitări, dar a trecut peste temeri.

„Când salvezi viața unui copil, te bucuri odată cu rudele lui, care nu vor uita niciodată ce-ai făcut pentru ei. Când un bebeluș vine pe lume fără suflare, stai și plângi alături de mama lui. Îmi amintesc de o femeie care a avut nevoie de ventilare suplimentară în timpul unei nașteri dificile... nu-mi vedea clar numele de pe ecuson și m-a întrebat dacă mă poate împunge cu degetul, să vadă dacă sunt într-adevăr un înger.

Nu-mi place să fiu fotografiată, de aceea când am aflat de ședința foto, primul meu gând a fost: Nu pot face asta! Am fost foarte nervoasă și stânjenită de situație. Apoi, m-am gândit că trebuie să fie un lucru bun, dacă promovează meseria de moașă, despre care eu cred că este una foarte nobilă”, a povestit Claudia Anghel, citează digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel