Clotilde Armand, abonată la contractele cu statul român, prin folosirea ”prestigiului statului francez”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Reprezentanta noului val în politică a fost abonată la contracte cu statul român, iar, în această armonioasă și benefică relație, s-a bazat pe influența statului francez. 

Într-o postare pe Facebook din urmă cu patru ani, Clotilde Armand scria atunci, referindu-se la contractul Bechtel, un detaliu cheie: ”Contractul a fost greșit negociat, fiind dezavantajos României. Alături de CNADNR, Egis a limitat pierderile României în această afacere prin supervizarea competentă și prin folosirea prestigiului statului francez în fața executantului american.” Astfel, ea a recunoscut, prin respectiva postare, intervenția statutul francez în România, în fața unei companii americane. 

Ar fi scăpat totul în fața primarului Sectorului 1

Aspectele de atunci revin acum în prim-plan. ancheteonline.ro scrie despre suspiciunile unor membri USR Sector 1 cu privire la candidatura lui Clotilde Armand la primăria, în contextul mandatului de la Bruxelles și cu privire la interesele pe care le reprezintă. Unii acuză, conform sursei citate că sunt atrași oameni în partid, la USR Sector 1 care au fost colegi la Egis, în timp ce alții sunt înlăturați fără motiv.

Clotilde Armand a susținut în repetate rânduri faptul că angajarea sa la controversata firmă EGIS, cea care a oferit contract de consultanță pentru rateul statului cu Bechtel, s-ar fi petrecut în septembrie 2013, documentele oficiale însă o contrazic. Potrivit acestora, contractul ar fi fost semnat în data de 27.05.2013, activitatea acesteia fiind începută pe 1.06.2013, scrie zin.ro

Suspiciunile ar fi curs lanț în Sectorul 1, mai ales după ce lucrurile ar fi fost spuse pe față, fără ocolișuri. Anul trecut, Clotilde Armand i-ar fi reproșat lui Daniel Tudorache că nu a adus investitori francezi pentru construirea unui spital metropolitan în sector, acei investitori recomandați de ea. 

Acuzații grave, sub conducerea lui Clotilde

Sursa citată face o trecere în revistă a postului ocupate de Clotilde Armand în funcții de conducere ale unor companii franceze care au intrat în România după revoluție. Cea mai controversată a fost cea amintită mai sus, respectiv Egis, compania ce este acuzată în spațiul public că ar căpușat statul român cu 50 de milioane de euro din contractul cu Bechtel pentru realizarea autostrăzii Trasilvania. De altfel, Egis România a semnat cele mai multe dintre contracte fără licitație, arată Sistemul Electronic de Achiziții Publice. 

În urmă cu doar doi ani, Egis România, condusă de Clotilde Armand, aflată în opoziție, semna cu Ministerul Agriculturii șapte contracte în aceeași zi, conform anchetei citate, la toate contractele fiind singur ofertant. 

Și altele

În același timp, ancheteonline.ro amintește și de perioada 2005-2010, când Armand lucra ca manager executiv la Distrigaz Sud pentru București. În mai 2005, Distrigaz a fost privativat, mișcarea fiind considerată unul dintre cele mai mari tunuri postdecembriste. 

În plus, compania franceză a supervizat și modernizarea DN29 Suceava – Botoșani. Contractul a fost câștigat în 2012, lucările au început în 2013 și s-au oprit pentru doi ani. Și lucrările de pe DN 66 dintre Hațeg și Simeria s-au aflat sub aceeași supervizare În 2011 s-a semnat contractul de 500.000 de lei, iar în 2016 lucrările nu erau încă finalizate. Centura ocolitoare a Brașovului a fost la rândul ei supervizată de compania condusă de Clotilde Armand. Lucrările au durat 15 ani, contractele fiind acordate fără licitație, atribuite direct. Sursa citată mai precizează că din 2007 până astăzi cu respectiva compania au fost încheiate peste 60 de contracte, din care 33 prin achiziționare directă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel