Clovnul Pennywise din "It: Chapter Two" se aseamănă cu Donald Trump, afirmă regizorul Andrés Muschietti
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Pennywise, clovnul ucigaş care se ascunde în canalizare şi urmăreşte copii, o invenţie a "regelui horror" Stephen King, are multe în comun cu Donald Trump, afirmă Andrés Muschietti, regizorul filmului "It: Chapter Two", o continuare a peliculei care prezintă aventurile acestei entităţi malefice, relatează luni AFP. 

Actualul preşedinte american "se comportă exact ca acest clovn, ştiţi?", a spus fără să râdă Muschietti.

"Clovnul încearcă întotdeauna să-i divizeze pe 'învinşi', să-i întoarcă unul împotriva celuilalt şi să-i slăbească", a declarat pentru AFP regizorul argentinian, referindu-se la trupa de eroi pre-adolescenţi din "It", care formează "Clubul rataţilor" în versiunea originală a romanului lui Stephen King din 1986.

"Ca şi cum el ar încerca să-i cucerească şi să-i distrugă", a spus el.

Această comparaţie îi va lăsa pe mulţi perplecşi, însă pentru Andy Muschietti, romanul "It" este într-adevăr o denunţare a realităţilor întunecate din micile oraşe americane, precum violenţele conjugale şi incestul.

În filmul "It: Chapter Two", a cărei acţiune se desfăşoară la aproximativ 30 de ani după prima parte, cu protagonişti deveniţi adulţi, regizorul şi-a dorit un film "în ton cu timpurile noastre". Aşa că a insistat să includă agresarea homofobă şi violentă a unui tânăr de către o gaşcă locală, un eveniment real, care l-a marcat pe Stephen King.

"Trăim într-o cultură a fricii, cu lideri care încearcă să divizeze oamenii, să ne controleze, să ne cucerească şi să ne întoarcă unul împotriva celuilalt", a insistat Andrés Muschietti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel