CM 2019: Federaţia scoţiană respinge acuzaţiile din partea World Rugby
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Federaţia scoţiană de rugby (SRU) a respins miercuri acuzaţia care i-a fost adusă de World Rugby, de ''conduită incorectă'', pentru a justifica sesizarea unei Comisii de conflict, scrie Reuters.

'Federaţia scoţiană se întreabă dacă o astfel de acuzaţie, de conduită incorectă, este potrivită pentru cazul în cauză. Sperăm la o audiere echitabilă', se arată într-un comunicat al SRU. World Rugby, instanţa conducătoare a sportului cu balonul oval, a anunţat, marţi, că a sesizat o Comisie a conflictelor după criticile emise de Federaţia scoţiană înaintea meciului cu Japonia, ameninţat cu anularea la Cupa Mondială 2019 din cauza taifunului Hagibis, relatează AFP.

'Conform regulamentului turneului, suntem vigilenţi în privinţa comportamentului fiecăruia. În consecinţă, am sesizat o Comisie independentă a conflictelor referitoare la comportamentul şi comentariile Federaţiei scoţiene', a declarat directorul Cupei Mondiale, Alan Gilpin, în cursul unei conferinţe de presă la Tokyo. Echipa şi federaţia scoţiană au făcut presiuni asupra World Rugby, ameninţând chiar că se vor adresa justiţiei, pentru ca meciul împotriva Japoniei să aibă loc, duminică sau într-o altă zi.

Partida s-a disputat în final duminică, aşa cum era programată, iar Japonia a învins cu 28-21 Scoţia, care a fost eliminată. Directorul general al World Rugby, Brett Gosper, a calificat anumite comentarii drept 'dezamăgitoare', subliniind că decizia de anulare sau de disputare a meciurilor nu a fost rezultatul niciunei influenţe.

'Am luat o decizie în funcţie de realitatea din teren. Ne-am pregătit pentru taifun, dar intensitatea acestuia a fost una nemaivăzută din anii '50', a adăugat Brett Gosper. Meciurile Anglia - Franţa şi Noua Zeelandă - Italia, care urmau să se dispute sâmbătă, la Yokohama şi Toyota, au fost anulate de către organizatorii Cupei Mondiale de rugby ediţia 2019, din cauza taifunului Hagibis care s-a abătut la sfârşitul săptămânii asupra regiunii Tokyo.

Ca urmare a anulării meciului, rezultatele oficiale au fost 0-0, astfel că Italia a ocupat locul 3 în clasamentul grupei B şi a ratat calificarea în sferturile de finală, Anglia a încheiat pe primul loc în Grupa C, iar Franţa pe poziţia secundă. Un alt treilea meci, Namibia - Canada, programat la Kamaishi, a fost anulat duminică, după trecerea taifunului, din cauza riscurilor producerii unor alunecări de teren şi inundaţii.

Aceasta a fost prima anulare a unor meciuri din istoria Cupei Mondiale de rugby, creată în 1987. Taifunul Hagibis, anunţat drept unul dintre cele mai puternice din ultimele decenii în regiune, a atins în weekend o mare parte arhipelagului nipon, unde erau programate mai multe meciuri din cadrul Cupei Mondiale de rugby, precum şi Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei, pe circuitul de la Suzuka, situat la sud-vest de Tokyo, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel