CNCAV, răspuns și pentru Monica Tatoiu după ce s-a certat cu Val Vâlcu la Realitatea Plus
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Dialog încins între Val Vâlcu şi Monica Tatoiu, în direct la Realitatea Plus, pe tema vaccinării. 

Val Vâlcu şi Monica Tatoiu au avut un dialog încins, în direct la Realitatea Plus, pe tema vaccinării. În timp ce jurnalistul susţinea cauza vaccinării, Monica Tatoiu insista pe ideea că, deşi multe ţări au vaccinat o mare parte a populaţiei, numărul de cazuri de Covid-19 este în continuare mare. În final, Val Vâlcu i-a explicat Monicăi Tatoiu de ce se întâmplă acest lucru în ţări precum Italia, Marea Britanie sau Franţa. 

Iată dialogul dintre cei doi: 

Monica Tatoiu: Eu vă întreb următorul lucru: de ce tot spunem noi în presă că din cauză că la ţară oamenii nu ştiu una alta, de aceea nu se vaccinează. Uitaţi-vă în Franţa. Francezii nu se vaccinează... şi nu sunt săraci.

Val Vâlcu: Şi vi se pare că sunt foarte performanţi? Hai să ne gândim cine se vaccinează: ţările nordice, zonele deştepte şi bogate din România -  Bucureşti, Timiş, Cluj. Cum corelează lipsa de informaţii, ca să nu zic prostia, cu refuzul vaccinării? Ia gândiţi-vă. Aveţi doctorat, aţi făcut studii.

 (...)

Monica Tatoiu: Eu vreau să vă întreb care este explicaţia medicală – eu m-am vaccinat, deci nu sunt antivaccinistă – că incidenţa noilor cazuri este virulentă?

Val Vâlcu: Dar tatăl dvs de ce dădea medicamente făcute de ‚big farma’? De ce tatăl dvs avea încredere şi dădea populaţiei medicamente din Israel, primite la pachet? Dumneavoastră de ce vindeaţi spray-uri care găureau stratul de ozon? De ce vindeaţi spray-uri şi v-aţi îmbogăţit din industria chimică? De ce să am încredere în spray-urile pe care le vindeaţi dumneavoastră? Pentru că mi-au spus specialiştii! De aia am încredere în spray-urile dumneavoastră. Pentru că specialiştii ne spun că sunt bune.

Monica Tatoiu: Vreau să vă întreb ceva: care e explicaţia incidenţei foarte mari în ţările vaccinate în proporţie mare? Australia, Franţa, Israel, UK.

Val Vâlcu: Se numeşte urbanizare. La români, distanţarea fizică, în cazul a 50% din populaţie, e realizată prin faptul că stă la curte şi nu se duce la cârciumă decât ocazional. Pensionarul român nu se duce ca în Italia să bea dimineaţa un cappuccino şi seara un ristretto. Despre ce vorbim?

Dacă vaccinurile sunt eficiente, de ce crește procentul de infectare în rândul persoanelor vaccinate? Răspunsul CNCAV

CNCAV a transmis răspunsul la o întrebare frecventă în contextul epidemiologic actual: Dacă vaccinurile sunt eficiente, de ce există o creștere a procentului de infectare în rândul persoanelor vaccinate? Aceasta a fost întrebarea care i-a adresat-o și Monica Tatoiu jurnalistului Val Vâlcu, marți seară, la Realitatea Plus, în emisiunea lui Laurențiu Botin.

Iată răspunsul:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel