CNE avertizează: Ne pregătim pentru aplicarea scenariului roșu în toată țara!
Autor: Alexandru Ichim pe 07 oct, 18:28 | Educatie

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Consiliul Național al Elevilor avertizează asupra aplicării scenariului roșu în toate unitățile de învățământ din România. 

Conform datelor publicate de către Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2958 de noi cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2, din 27.849 de teste efectuate la nivel național.

Tranziția la educație exclusiv online

 

”Având în vedere faptul că ne aflăm pe un trend ascendent al numărului de infectări, Consiliul Național al Elevilor face apel la directorii unităților de învățământ preuniversitar, pentru a-și mobiliza resursele necesare pregătirii școlilor pentru tranziția la educație exclusiv online. 

Creșterea accelerată a numărului de cazuri din unitățile de învățământ este cu adevărat alarmantă, mai ales ținând cont de faptul că majoritatea sălilor de clasă nu sunt îndeajuns de spațioase pentru a putea fi asigurată distanța minimă de 1,5 m între elevi și între cadrele didactice. Mai mult, pentru mulți elevi, lipsa materialelor de protecție sanitară oferite de către autorități și-a spus cuvântul, aceștia aflându-se în imposibilitatea de a participa la cursurile fizice, întrucât nu își pot permite procurarea măștilor și a dezinfectanților în fiecare zi. 

Un impediment major

 

În aceeași notă, pentru elevii care urmează cursurile de la distanță, fie din cauza faptului că se află într-o grupă de risc, fie pentru că școala lor este încadrată în scenariul galben sau roșu, absența dispozitivelor conectate la internet reprezintă un impediment major în garantarea accesului la educație. Nu putem trece cu vederea întârzierea nejustificată a procesului de achiziționare a tabletelor la nivelul Ministerului Educației și Cercetării și a Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate. Din aceste motive, considerăm că este extrem de important ca școlile să înceapă pregătirile pentru tranziția la educație exclusiv online, scenariu care pare din ce în ce mai probabil, de pe o zi pe alta”, se arată într-un comunicat de presă. 

„Acesta e momentul pe care toți îl anticipam cu teamă: creșterea rapidă, incontrolabilă, a numărului de cazuri și apariția acestora inclusiv în unitățile de învățământ. Facem apel la autorități, cu precădere la Ministerul Educației și Cercetării, la primari și la directorii unităților de învățământ, să ia toate măsurile care se impun pentru a garanta faptul că tranziția la educația exclusiv online poate fi făcută oricând, dacă va fi nevoie. Sănătatea elevilor și a profesorilor trebuie să aibă prioritate!”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Te-ar putea interesa și ....
Educatie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri