Coaliția de guvernare pierde majoritatea în Italia. Partidul lui Matteo Renzi iese de la Putere
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Fostul premier italian Matteo Renzi a anunțat că-şi retrage partidul din coaliţia care susţine actualul guvern.

Fostul premier italian Matteo Renzi a anunțat că-şi retrage partidul din coaliţia care susţine guvernul premierului Giuseppe Conte, transmite Agerpres. Astfel, coaliția rămâne fără majoritate în parlament, relatează Reuters.

Decizia lui Renzi, anunţată la o conferinţă de presă, aruncă Italia într-o nouă criză politică, în timp ce ţara se luptă cu agravarea pandemiei COVID-19.

Motivul lui Renzi



Renzi, care conduce un mic partid, Italia Viva, ameninţase de mult timp că va părăsi guvernul, fiind nemulţumit de modul în care a fost conceput planul naţional de redresare şi rezilienţă cerut de Comisia Europeană pentru ca Italia să beneficieze de cele 209 miliarde de euro alocate acestei ţări prin fondul european de redresare post-pandemie. Partidul lui Renzi deţine două ministere, Agricultura şi Familia.

Din guvernul premierului Giuseppe Conte, un jurist neafiliat politic, mai fac parte Mişcarea 5 Stele (M5S) - partid considerat antisistem după ce s-a aliat în precedentul guvern (condus tot de Conte) cu Liga de extremă dreapta a lui Matteo Salvini - şi formaţiunile de stânga Partidul Democrat şi Liberi e Uguali (Liberi şi Egali).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel