Coaste de porc cu cartofi, la cuptor. Cum se prepară: Rețeta
Autor: Ema Apostu pe 13 apr, 15:13 | Retete

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă ți-e poftă de o porție de coaste de porc cu cartofi, la cuptor, ai aici rețeta. Iată cum se prepară.

Ingrediente1 kg coaste de porc1 kg de cartofio jumătate de căpăţână de usturoi1 linguriţă de boia de ardei dulce1/2 linguriţă de piper1/2 linguriţă de cimbru1 linguriţă de sare250 ml pastă de roşii150 ml uleipătrunjel pentru decor

Cum se prepară

Într-o tavă pentru cuptor punem coastele spălate şi curăţate de grăsimea în exces şi le condimentăm cu sare, piper, cimbru, boiaua de ardei, usturoiul pisat şi pasta de roşii, scrie petitchef.ro. Adăugăm uleiul şi punem apă cât să acopere coastele. Punem la cuptorul încălzit, înainte la foc mic cam 1 oră şi 40 de minute până ce lichidul scade la jumătate şi coastele sunt aproape fierte.

În acest moment, scoatem tava din cuptor şi adăugăm şi cartofii tăiaţi cuburi mari, felii sau rondele şi mai lăsăm în cuptor încă o oră până ce fierb şi cartofii şi coastele sunt bine rumenite. Când este gata, presărăm pătrunjel tocat. Servim cald cu salate, murături.

Vezi și: Omletă de post. Cum se prepară: Rețeta

Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri