Cod Galben de NINSORI și vânt puternic. ANM, două alerte meteo de vreme rea. Prognoza 6-8 aprilie 2021
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări meteo de vreme rea, care intră în vigoare din seara zilei de 6 aprilie 2021. 

ANM, informare meteo până joi, de precipitații, în special ninsori, vânt puternic și vreme deosebit de rece

O informare meteo intră în vigoare de la ora 21:00, din această seară, și este valabilă până joi, 8 aprilie, la ora 10:00. Se anunță precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori, intensificări ale vântului, dar și vreme deosebit de rece.

”Începând din noaptea de marți spre miercuri (6/7 aprilie), în sud-vestul, centrul și nord-estul ţării, precum și în zonele montane și deluroase, vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15...20 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte.

Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar la munte peste 70 km/h, spulberând zăpada.

Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toată țara, cu temperaturi minime preponderent negative.

Precipitații mixte, dar slabe cantitativ, se vor semnala pe parcursul zilei de marți (6 aprilie) și în regiunile nord-vestice. Până sâmbătă (10 aprilie) vremea se va menține deosebit de rece, iar în cursul nopților și al dimineților local se va produce brumă.” anunță informarea meteo. 

Cod Galben până miercuri seară de ninsori și vânt puternic

În plus, de astăzi, de la ora 23:00, intră în vigoare o alertă meteo de Cod Galben, valabilă până miercuri, la ora 18:00, de ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului

”În intervalul menționat, în sudul Banatului, sudul și estul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, va ninge, local însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50...60 km/h. La altitudini de peste 1500 m, vor fi rafale de peste 80...90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.” a anunțat ANM. 

Vizate de Codul Galben sunt județele: Alba, Argeș, Bacău, Bistrița Năsăud, Brașov, Buzău, Caraș Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Harghita, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava, Sibiu, Vâlcea și Vrancea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel