COD GALBEN de ninsori şi viscol. Elena Mateescu, directorul ANM, anunţă când vine primăvara cu adevărat. "O lună capricioasă"
Autor: Florin Răvdan pe 09 Martie, 17:54 | Vremea

Sursa: Unsplash

Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat când vine primăvara cu adevărat în România, dar şi cât timp se vor manifesta fenomenele meteorologice specifice iernii, anunţate pentru următoarele zile. 

”Este cod galben de ninsori, până joi dimineaţă la ora 6:00, pentru ninsori însemnate cantitativ şi local strat de zăpadă consistent în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, în zona munţilor Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură, pentru că începând din această noapte, mâine şi chiar până în dimineaţa zilei de joi va ninge însemnat cantitativ. Vorbim şi de intensificări ale vântului, cu viteze de 45 până la 55 km/h, temporar viscolind ninsoarea. 

Vorbim de temperaturi mai coborâte decât în mod obişnuit pentru această perioadă. Maximele se vor situa între -1 până la 7 grade Celsius, iar minimele vor fi de la -7 la 2 grade Celsius. De joi, vremea rămâne rece, cu maxime între 1 şi 9 grade, iar minime de la -10 la -2 grade Celsius", a explicat Elena Mateescu la România TV.

ATENȚIE! Vreme București, 9 - 11 martie 2021: Frig și ninsori

Când vine căldura 

 

"De duminică vom putea vorbi de o vreme în încălzire. Luna martie este o lună capricioasă în ceea ce priveşte condiţiile meteo. Din a doua jumătate a lunii, din 15 martie, după informaţiile noastre, vorbim de vreme normală pentru această perioadă şi normal este să vorbim de temperaturi în creştere de la o zi la alta", a mai spus directorul ANM.  

Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri