COD GALBEN de vreme rea în mai multe județe din țară. Prognoză specială pentru București
Autor: Doinița Manic pe 09 iun, 10:18 | Vremea

COD GALBEN de vreme rea în mai multe județe din țară / Foto: Pixabay

COD GALBEN de vreme rea în mai multe județe din țară / Foto: ANM

ANM a emis o avertizare generală. Se anunță Cod Galben de vreme rea în mai multe județe. Vezi și prognoza specială pentru București.

ANM anunță fenomene de instabilitate atmosferică în intervalul  09 iunie, ora 12:00 – 11 iunie, ora 23:00. 

"În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină.Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și, pe arii restrânse,25...50 l/mp. Notă: Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și la sfârșitul săptămânii.", transmite ANM într-un comunicat.

 

Cod Galben de vreme rea

 

Totodată ANM a emis Cod Galben de vreme rea pentru mai multe județe din țară, valabil în intervalul 09 iunie, ora 12:00 – 09 iunie, ora 22:00

"Pe parcursul zilei de miercuri (9 iunie) în Oltenia, vestul și nordul Munteniei, Dobrogea, local în Transilvania, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp.", precizează ANM.

 

Prognoză specială pentru București

 

ANM a emis și o prognoză meteo specială pentru Capitală.

"Îndeosebi în cursul după-amiezelor de miercuri, joi și vineri (09, 10 și 11 iunie) vor fi perioade cu înnorări accentuate,averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 5...15 l/mp și izolat posibil peste 20...25l/mp. Temperaturile maxime vor fi de 26...27 de grade, iar cele minime de 13...16 grade. Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.", transmite ANM,

Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri