COD GALBEN până sâmbătă! Ce urmează: MARE ATENȚIE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Meteorologii au emis o serie de avertizări.

Meteorologii au emis, joi, un Cod galben de caniculă, valabil în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, precum și în centrul și sudul Moldovei, până sâmbătă, la ora 2.00. 

„În cursul zilei de joi (30 iulie), în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum și în centrul și sudul Moldovei, va fi caniculă, temperaturile maxime vor depăși frecvent 35 de grade, iar pe arii restrânse se vor situa peste 37...38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar noaptea de joi spre vineri (30/31 iulie) va fi tropicală, cu temperaturi care, în general, nu vor coborî sub 20 de grade.

Conform ANM, disconfortul termic va fi ridicat și în restul teritoriului, iar în zonele de câmpie și de podiș, indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități.

De asemenea, de joi, de la ora 12.00, până vineri, la ora 2.00, este emisă o atenționare Cod galben de ploi torențiale.

„În intervalul menționat la munte, în nordul, nord-estul și local în centrul țării vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 30...50 l/mp”, conform ANM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel